Annonce
Østjylland

Politiker: Ud med kunstgræsbaner med mikroplast

Silkeborg IF - AGF, Alka Superliga, Jysk Park, Silkeborg, 31.juli: Jysk Park har kunstgræs
Enhedslistens Keld Hvalsø kalder banerne for svineri.

AARHUS: En århusiansk politiker vil af med de kunstgræsbaner, som de århusianske fodboldspillere og -klubber ellers er så glade for at spille på, ikke mindst i dette efterår, der har været hårdt plaget af regn.

Keld Hvalsø fra Enhedslisten i Aarhus Byråd mener, at fodboldbaners plastiksvineri bør standses.

Enhedslisten kræver stop for anlæg af kunstgræsbaner, der indeholder mikroplast, og udskiftning af de nuværende baner, der indeholder mikroplast.

- Det er noget svineri, der skal standses, siger formand for Teknisk Udvalg og byrådsmedlem for Enhedslisten, Keld Hvalsø.

- Mikroplast ødelægger havene, og der findes allerede biologisk nedbrydelige alternativer, som for eksempel er lavet af kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – og ikke af gamle bildæk, som de ældre kunstgræsbaner, mener Keld Hvalsø.

- Fodboldbaner med mikroplast er allerede forbudt enkelte steder i Norge, Sverige overvejer et forbud, og EU-kommissionen skal diskutere det til foråret. Her skal Aarhus selvfølgelig være med. Vi er i gang med at anlægge en række fodboldbaner i Aarhus Kommune, og der skal vi selvfølgelig træffe det rigtige valg for miljøet – ligesom vi skal have skiftet de gamle forurenende baner ud, mener Keld Hvalsø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

Annonce