Annonce
Østjylland

Politikere afviser friskolebøn: Fastholder lukningen af Ørum-overbygning

Børne- og ungdomsudvalget I Norddjurs Kommune tog torsdag eftermiddag stilling til en anmodning fra en flok forældre, der ønsker et års udsættelse på lukningen af Ørum Skoles overbygning. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen

Lukningen af overbygningen på Ørum Skole vil ikke blive udsat til sommeren 2020. I hvert fald ikke hvis det står til flertallet i Norddjurs Kommunes børne- og ungdomsudvalg, som i dag har behandlet en anmodning fra folkene bag friskoleinitiativet i midt.

Norddjurs: Der stod sådan set allerede i kortene, da den nye skolestruktur forleden blev endelig vedtaget af et flertal af politikerne i Norddjurs Kommune. Men nu står skriften også på væggen.

Torsdag eftermiddag har et flertal i børne- og ungdomsudvalget nemlig indstillet til, at man ikke imødekommer den anmodning, som Norddjurs Kommune har modtaget fra folkene bag friskoleprojektet i distrikt midt. En anmodning der blandt andet går på, at man fra kommunens side udsætter lukningen af overbygningen på Ørum Skole i ét år.

Det bekræfter den konstituerede udvalgsformand Allan Gjersbøl Jørgensen (S) over for Randers Amtsavis.

- Vi har principielt ikke noget imod, at der er nogen, der vil bygge en friskole i Ørum. Det projekt skal de have held og lykke med. Men en udsættelse af lukningen af overbygningen strider imod den beslutning omkring skolestrukturen, som vi traf i tirsdags. Derfor må de finde en anden måde at nå frem til deres mål, siger han.

Indstillingen om at afvise friskolefolkene bakkes op af næsten alle partier, der er repræsenteret i børne- og ungdomsudvalget (S, V, SF og DF). Kun Ulf Harbo fra Enhedslisten stemte imod.

Annonce

Ingen udsigt til F-fløj

Friskolefolkene fra Ørums henvendelse til Norddjurs Kommune indeholder to anmodninger, som man har bedt politikerne om at tage stilling til.

Den ene er muligheden for en udsættelse af den planlagte lukning af overbygningen på Ørum Skole til sommeren 2020. På det tidspunkt forventer friskolefolkene nemlig at kunne være klar til at tage imod elever, og det vil derfor skåne de nuværende 6. klasseelever på Ørum Skole for et midlertidigt skoleskift til Kattegatskolen.

Den anden er, at Norddjurs Kommune vil overveje at leje den østlige F-fløj ud til friskolen fra og med sommeren 2020 i det tilfælde, at Ørum Skole lukker på grund af det nye friskoletilbud.

Men heller ikke det sidste, vil børne- og ungdomsudvalget altså være med til.

- Det er er væsentligt her er, at der i beslutningen om at rykke overbygningen fra Ørum til Grenaa også ligger det, at vi kan placere nogle elever fra Djurslandskolen ind på Ørum Skoles matrikel. Der har i otte-ti været et ønske i kommunalbestyrelsen om at flytte de her børn fra deres nuværende forhold. Det at vi nu kommer i mål med en god løsning for de her børn, vægter altså tungt hos flere partier, siger Allan Gjersbøl Jørgensen.

Friskolefolkenes anmodning skal stadig behandles både i Norddjurs Kommunes økonomiudvalg og kommunalbestyrelse. Men det forventes, at man her vil nå frem til samme konklusion, som det har været tilfældet for børne- og ungdomsudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Allingåbro

Brand i maskinhus

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce