Annonce
Randers

Politikere bakker halplaner op - foreløbig

Multiarenaen skal kunne rumme mange forskellige aktiviteter, både når det gælder sport og kultur. Det skal være en event-hal, understregede Kathrine Fruelund (V). Illustration: Randers Idrætshaller

Flertal vil arbejde videre med planlægningen af multiarena på Viborgvej. Økonomien er endnu ikke på plads.

Politikerne skal - i forbindelse med, at de til efteråret forhandler om budgettet for 2017 - tage stilling til, om der i de kommende år skal bruges penge på anlæg og drift af en multiarena på Viborgvej. Men allerede nu går arbejdet med at planlægge en ny hal i gang. Det besluttede et flertal i byrådet på mødet tirsdag aften.

Nu sættes planlægningen af en hal med plads til to store håndboldbaner i gang. Hallens areal kan anvendes på mange forskellige måder, i følge skitserne. Illustration: Randers Idrætshaller

Det var dog ikke alle politikerne, der mente, det var en god ide at fortsætte arbejdet med at skabe mulighed for en ny Hal 4 ved de eksisterende haller på Viborgvej. »Vi ødelægger byen, der er ikke plads til hallen her, vi bruger rigtig mange penge og skaber problemer,« sagde Kim Kristensen (BL) med henvisning til, at han mener, at der bliver for få parkeringspladser.

MultiArena Randers

Multiarena Randers vil tilbyde moderne, fleksible faciliteter på fire områder:
En hal til koncerter, konferencer, udstillinger, spisninger og andre arrangementer med behov for mange pladser og stort gulvareal.
En hal til elitesportsarrangementer med krav om stor publikumskapacitet og mange sidefaciliteter til opvarmning, presse, VIP-arrangementer mv.
En hal med mange mulige opstillinger til breddeidræt, herunder med to fulde håndboldbaner på tværs til både træning og kamp. Og en del af et halkompleks med op til seks håndboldbaner, der kan anvendes til breddeidrætsstævner i mange idrætsgrene.
Og endelig en hal, der kan være støttepunkt for den uorganiserede idræt, for eksempel ved at tilbyde pitstop for løbere og cyklister.

Det vil koste cirka 100 mio. kr. at bygge hallen.
Der er i kommunens budget for 2016-19 afsat 2,5 mio. kr. årligt fra og med 2018 til at yde tilskud til driften af Arena Randers.
De to mio. kr. er tilskud til driften og de 500.000 kr. er forøgelse af tilskuddet til ydelser på lån - i øjeblikket ydes allerede to mio. kr. årligt til dette.
Til anlæg af hallen er der i budget 2016-19 reserveret et beløb på 14,9 mio. kr.
Pengene kommer fra den tidligere givne bevilling til brandsikring af Hal 1.
Til efteråret skal politikerne i forbindelse med budgetforhandlingerne tage stilling til, om den nye hal fortsat skal være med i budgettet.

»Når man kigger på behovsanalysen, er der en masse »synsninger« men ikke nogen fakta. Hvis vi skal investere så mange penge, skal det baseres på viden. Breddeidrætten lider - hvorfor vil man centrere så mange penge på et eliteområde fremfor til idræt i dagligdagen,« spurgte Charlotte Broman Mølbæk (SF).

»Det er et overflødigt og meningsløst projekt,« mente Kasper Fuhr Christensen (VL).

»Det er et flot projekt, men det er for tidligt at sætte gang i planlægningen af etableringen af en ny hal,« mente radikale Mogens Nyholm. »Desuden er økonomi-delen for uafklaret,« sagde han.

»Der er store problemer med parkering. Hvis det her bliver til noget, skal vi tænke os rigtig godt om. Og hvad betyder dette for de andre haller? Det er vi også voldsomt bekymrede over. Det må ikke gå ud over breddeidrætten og de eksisterede haller,« sagde Torben Hansen (S).

Anders Buhl-Christensen (V) pegede på, at Venstre går varmt ind for at få sat gang i planlægningen af en ny hal.

Karsten Ulstrup Kristensen (K) så hellere, at pengene blev lagt direkte ud til foreningerne, der i højere grad har brug for dem. Han mener heller ikke, placeringen inde i byen er den rigtige.

»Det er plagiat-politik,« sagde Bjarne Overmark (BL) med henvisning til, at flertallet efter hans overbevisning mener, Randers skal have en stor multihal, blot fordi andre jyske byer har én.

»Parkerings-problematikken er en forkælet problematik. Alle kan ikke parkere lige ved døren,« fastslog Louise Høeg (V).

»Projektet giver mulighed for store arrangementer. Vi skal ikke kopiere Boxen eller Aalborg. »Parkeringsproblemerne kan løses, hvis folk vil bevæge sig. Indenfor 1000 meter er der parkeringspladser nok,« sagde Frank Nørgaard (DF).

»Det er en event-hal, der ikke kun skal rumme idræt. Den arena, vi har i dag, kan ikke gøre det, hvis vi vil have internationale stævner til. Randers har et fantastisk ry for opbakning. Vi skal ikke gøre det til en kopi af noget, men til Randers-projekt,« opfordrede Kathrine Fruelund (V).

Beboerlisten, Velfærdslisten og Socialistisk Folkeparti stemte imod, at finansieringen af en ny multiarena tages med til budgetforhandlingerne for 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce