Annonce
Randers

Politikere beder om ekstraordinært byrådsmøde: Pædagogmedhjælper SKAL tilbage til Stjernehuset

En ansat har været tiltalt for overgreb ved Dagtilbuddet Stjernehuset i Randers, men statsadvokaten har afgjort, at der ikke er grundlag for en sag. Derfor ønsker han nu at vende tilbage til sit arbejde, men det afviser forvaltningen. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Onsdag forsøgte kommunaldirektøren at slå fast med syvtommersøm, at den hjemsendte pædagogmedhjælper fra Stjernehuset i Helsted ikke kan vende tilbage til sit job. Det får nu en stor gruppe byrådsmedlemmer til at bede om et ekstraordinært byrådsmøde med henblik på at omvende forvaltningens beslutning.

Randers: Pædagogmedhjælperen, som har været hjemsendt fra institutionen Stjernehuset i Helsted mistænkt for seksuelt overgreb mod et af børnene, får ikke sit job tilbage til trods for, at statsadvokaten for nylig har frafaldet sigtelsen mod ham.

Det slog kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt fast over for Randers Amtsavis onsdag aften. Men den udmelding har tilsyneladende skabt røre i byrådet. En gruppe på i alt 14 byrådsmedlemmer med Henning Jensen Nyhuus (S), Mogens Nyholm (R) og Bjarne Overmark (BL) i spidsen har nu anmodet borgmester Torben Hansen (S) om at indkalde til et ekstraordinært byrådsmøde på baggrund af sagen.

- Formålet med mødet er, at byrådet skal bede forvaltningen om, at pædagogmedhjælperen kommer tilbage til sin arbejdsplads. Jeg håber og tror på, at vi kan finde et flertal for det, for det her går simpelthen ikke. Når tiltalen er frafaldet, skal manden ikke straffes alligevel, siger Henning Jensen Nyhuus.

Kommunestyrelsesloven siger, at et ekstraordinært byrådsmøde skal afholdes, når mindst en tredjedel af byrådsmedlemmerne anmoder om det. Derfor blev der ifølge Amtsavisens oplysninger sent torsdag eftermiddag indkaldt til møde tirsdag 2. juli klokken 16.00. Mødet vil dog med al sandsynlighed være lukket for offentligheden, da der er tale om en personalesag.

Annonce

Formålet med mødet er, at byrådet skal bede forvaltningen om, at pædagogmedhjælperen kommer tilbage til sin arbejdsplads. Jeg håber og tror på, at vi kan finde et flertal for det, for det her går simpelthen ikke. Når tiltalen er frafaldet, skal manden ikke straffes alligevel.

Henning Jensen Nyhuus (S)

Utilfredshed med forvaltningen

Det er ikke hver dag, at byrådet i den udstrækning går imod forvaltningen i personalemæssige beslutninger. Sagens karakter har dog gjort, at politikerne i den grad er kommet på barrikaderne.

- Som politikere har vi en tilsynspligt overfor vores forvaltning. Vi er de reelle arbejdsgivere og skal holde øje med, at det arbejde, de laver, er i orden. Efter den udmelding fra kommunaldirektøren i går kan vi ikke være sikre på det, forklarer Henning Jensen Nyhuus.

- Jeg kan forstå, at direktøren for området allerede 23. april fortalte forældrene i Stjernehuset, at den pågældende pædagogmedhjælper ikke ville vende tilbage. Det er da noget af en erkendelse, for det betyder jo, at manden reelt er dømt på forhånd. Det er helt uhørt.

Bjarne Overmark forklarer, at den første skriftlige tilkendegivelse, den pågældende pædagogmedhjælper har fået i sagen, kom, da Jesper Kaas Schmidt i Randers Amtsavis meldte ud, at medhjælperen ikke kan vende tilbage til sit job. Et faktum, Bjarne Overmark kalder for stærkt kritisabelt.

Han vil dog endnu ikke give sin vurdering af, om sagen bør få konsekvenser for forvaltningens medarbejdere.

- Lad os nu se, hvad der sker. Først og fremmest kommer mødet til at handle om, at manden skal kunne vende tilbage på sin arbejdsplads. Men det er logisk, at vi er utilfredse med, at forvaltningen har besluttet, som de har gjort, forklarer Bjarne Overmark.

Vi har forsøgt at finde ud af hvor de Socialdemokrater, der ikke er at finde på listen, står, men for nu henviser man til ledelsen i partiet. Både partiets gruppeformand, Liselotte Frier Pedersen (S), og den politiske ordfører, Steen Bundgaard (S), oplyser, at indtil sagen er blevet diskuteret internt i gruppen, har man ikke yderligere kommentarer.

Hos Venstre fortæller Anders Buhl Christensen (V), der er formand for børne- og familieudvalget, at partiet bakker op om forvaltningen.

Følgende politikere har underskrevet anmodningen

Bjarne Overmark (BL), Frida Valbjørn (EL), Henrik Hald (VL), Rosa Lykke (SF), Mogens Nyholm (R), Daniel Madié (K), Frank Nørgaard (DF), Nick Zimmerman (DF), Susanne Nielsen (DF), Henning Jensen Nyhuus (S), Henrik Leth (S), Anker Boje (S), Iben Sønderup (S), Ellen Pedersen (S)
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Efter comeback til Randers FC's startopstilling: Midtbanekreatør får plads på rundens hold

Annonce