Annonce
Randers

Politikere bekymrede for broarbejde

Banedanmarks etablering af ny og højere bro vil påvirke trafikken i flere måneder.

Langå: I Randers Kommune bliver en række broer berørt af den kommende elektrificering af jernbanen mellem Aarhus og Aalborg. En af dem er Væthvej-broen i Langå, der skal erstattes af en ny bro for at give plads til de nye køreledninger.

I Banedanmarks præsentation af projektet fremgår det, at der i forbindelse med broarbejdet bliver omkørsel via Houlbjerg, mens cyklister og gående vil kunne benytte den nye bro ved stationen. Anlægsarbejdet forventes at tage omkring seks-otte måneder, og det vækker bekymring blandt borgere i Langå og omegn, eftersom viadukten er den eneste overgang.

Også de to lokale byrådspolitikere, Iben Sønderup (S) og Lars Søgaard (V), er kommet op på mærkerne.

- Det er fuldstændigt uanstændigt, at Banedanmark har besluttet at lukke viadukten i så lang tid uden at inddrage Randers Kommune. For mange borgere i Langå vil lukningen betyde en omvej på op til 30 km for at komme på arbejde og for at aflevere børn i daginstitution eller skole. Det undrer mig meget, at Banedanmark har valgt at sænke sporene i Aarhus med færre gener for nærområdet, hvorimod udenfor de store byer vælger de rask væk at lukke en viadukt i over et halvt år uden at inddrage de lokale, lyder det fra Lars Søgaard.

Banedanmark har holdt to offentlige høringer om projektet - den seneste blev afsluttet for et år siden - og i oktober 2016 var der indkaldt til borgermøde i Randers. Der har desuden været møde med de lodsejere i kommunen, som har jord langs jernbanen og påvirkes af arbejdet.

Men det er ikke nok, fastslår Iben Sønderup (S). Hun har opfordret forvaltningen til at arrangere borgermøder med Banedanmark, så borgerne kan få ordentlig information om planerne.

- Det er jo ikke kun lodsejernes interesse, der skal tilgodeses her, men i allerhøjeste grad også de mange borgere, som vil blive berørt, hvis man virkelig har tænkt sig at lukke livsvigtige trafikårer i både halve og hele år, eller endnu længere tid, siger Iben Sønderup og tilføjer, at broarbejdet også vil give problemer for bl.a. beredskabet og hjemmeplejen.

Randers Kommune har holdt møde med Banedanmark, og her forlød det, at projekteringen af den nye bro endnu ikke er igangsat. På mødet blev den fremtidige kommunikation drøftet, og det blev aftalt, at der fremover regelmæssigt holdes møder vedrørende baneprojekterne i Randers Kommune.

Den fremtidige kommunikation med Banedanmark er også et punkt på dagsordenen, når Miljø- og teknikudvalget mødes torsdag.

Lars Søgaard oplyser i øvrigt, at han via det lokale folketingsmedlem, Michael Aastrup Jensen (V), får sagen forelagt transportministeren.

- Nu kan det politiske pres forhåbentligt føre til, at Banedanmark finder en løsning med færre gener for os her i Langå.

Broarbejdet går efter planen i gang i 2020.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tidsplan skubbet endnu engang: Arenaen får nyt, bulefrit gulv til sommer

Randers FC For abonnenter

Thomasberg er tilfreds med indsats og pointhøst, men ser spillere, der kan brænde mere igennem: - Han er mere underholdende end Sisto

Randers FC

Live: Kan Randers FC holde flyvende fynboer stangen?

Randers

Se video og billeder: Wrestler på 48 år er stadig aktiv - Kim 'Chaos' kan slet ikke lade være med at dele øretæver ud

Randers

Heldig randrusianer kom lige forbi og købte en Lottokupon: Snuppede 19 millioner kroner lørdag aften

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Leder For abonnenter

Hop nu bare i vandet, piger: Drengene er ikke farlige

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Kommune-kiks dumper nybyggede Thors Tårn i handicapvenlighed: - Det er ikke kun en faglig fejl, men også en afvigelse fra vores normale procedure

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Østjylland

Politiker beskyldes for sexchikane: Nu trækker han sig

Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Erhverv

Lokal firma trykker bæredygtige valgplakater i tusindvis - men bare ikke med politikere fra Randers, fortæller en skuffet direktør

Annonce