Annonce
Østjylland

Politikere er samlet bag budget med plads til nye tiltag

Skolerne er et af de områder, som politikerne i Favrskov har prioriteret højt i forbindelse med budgettet for 2021. Men også andre steder er der blevet råd til nye tiltag. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Byrådet i Favrskov er nået til enighed om et budget for 2021-24, der indeholder udvidelser af servicen på 28,9 millioner kroner og nedskæringer på 11,1 millioner kroner samt et anlægsbudget på 120,9 millioner kroner.
Annonce

Favrskov: Det så ellers skidt ud tidligere på året, da en ny udligningsreform mellem de danske kommuner gjorde Favrskov til en af de ganske få kommuner, der skulle aflevere penge i stedet for at få flere, når det store regnskab mellem kommuner og staten hvert år gøres op. 20 millioner kroner stod Favrskov til at miste.

Men nu har byrådet netop godkendt et budget for 2021-2024, hvor der er lagt op til forbedringer og udvidelser mange steder. For bagefter kom der nemlig alligevel ekstra penge til Favrskov.

Borgmester Nils Borring (S) er meget tilfreds med, at alle 25 byrådsmedlemmer står bag aftalen.

- Muligheden for at udvide budgettet til den borgernære service skyldes først og fremmest de ekstra penge, vi har fået i økonomiaftalen for 2021 mellem regeringen og KL, udtaler han i en pressemeddelelse.

- Dernæst kommer det os til gode, at vi igennem en årrække har haft rigtig godt styr på vores økonomi og dermed har en god kassebeholdning, som vi blandt andet bruger til en ekstraordinær indbetaling på 75 millioner kroner til Lønmodtagernes Feriefond som følge af den nye ferielov.

Samtidig afdrager kommunen cirka 20 millioner kroner på gæld.

- Så alt i alt er der tale om et rigtig positivt og ansvarligt budget, siger Nils Borring.

Størstedelen af udvidelserne går til skoleområdet, der fra 2021 får tilført 9,2 millioner kroner til en styrket indsats for inkluderende fællesskaber i folkeskolen, der blandt andet skal bidrage til, at flest mulige børn får en bedre støtte i den almindelige folkeskole.

Området for sårbare børn og familier tilføres 7,2 millioner kroner til at dække stigende udgifter til anbringelser. Endvidere er der afsat fem millioner kroner som følge af flere ældre med stigende plejebehov samt 1,6 millioner kroner til handicap- og psykiatriområdet.

Annonce

Også nedskæringer

De godt 11 millioner kroner, som skæres væk, omfatter en lang række mindre tiltag, hvor kun de færreste har direkte indflydelse på servicen over for borgerne.


Vi har været alle høringssvarene igennem, og det har givet anledning til enkelte justeringer.

Nils Borring


Aftalen om budget 2021-24 er næsten identisk med det budgetforslag, som byrådet sendte i høring 2. september 2020. Høringen har resulteret i 85 høringsvar, hvoraf mange indeholder positive tilkendegivelser om det fremsatte budgetforslag.

- Vi har været alle høringssvarene igennem, og det har givet anledning til enkelte justeringer. Vi har blandt andet gjort en reduktion på børne- og familieområdet mindre, og der er også blevet plads til tre nye anlægstiltag, forklarer Nils Borring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Serierækkerne officielt slut for i år: Løsning sikrer flere lokaler klubber oprykning

Annonce