Annonce
Randers

Politikere foran pølsevognen i Grenaa: - Djursland skal være Jyllands svar på Nordsjælland

Politik og pølser ved Kvickly i Grenaa. Med chefredaktør Axel Præstmark ved roret og med Søren Gade som medpølsemand rullende Amtsavisens politiske pølsevogn ind på parkeringspladsen ved Kvickly i Grenaa. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Randers: Amtsavisen har onsdag eftermiddag stillet pølsevognen op ved Kvickly i Grenaa, hvor den politiske snak er i fuld gang og vil fortsætte frem til arrangementets afslutning omkring klokken 18.

Dagens spørgsmål til de fremmødte politikere var, hvad der skal til for at få et Djursland i bedre balance med resten af landet.

Line Aaen fra Alternativet mener, at svaret skal findes i miljøet:

- Jeg vil opfordre vores kommuner til at få købt mere bæredygtigt ind og selvfølgelig også lokalt, så vi får styrket det lokale erhvervsliv og får skabt mere grønne virksomheder på Djursland.

Ifølge Jens Meilvang, Liberal Alliance, skal det være lettere for boligkøbere at få adgang til de attraktive boligpriser:

- Jeg vil godt gøre det lidt nemmere at låne penge på Djursland. Vi burde jo være Jyllands svar på Nordsjælland, vi ligger lige nord for det største vækstområde i Danmark, pointerede han blandt andet.

Venstres politiske ordfører, Britt Bager, var også mødt op ved dagens arrangement.

- Vi skal fortsætte med at udvikle sundhedsvæsenet, og vi skal investere i bredbåndspuljen, så endnu flere husstande får hurtigt og effektivt bredbånd, og derudover skal vi sørge for, at friskoler kan blive ved med at være levedygtige, sagde hun.

Spørgsmålet om den kollektive trafik var baturligt nok en af mærkesagerne for DF's transportordfører Kim Christiansen:

- Vi skal have flere statslige arbejdspladser flyttet ud - og også ud til Djursland. Vi skal også sikre, at vi har uddannelsesinstitutioner, og frem for alt er det vigtigt, at folk kan komme herud, så vi skal have en bedre infrastruktur, sagde han til Amtsavisen, mens Morten Henriksen fra SF stemte i:

- De unge og de ældre er enormt afhængige af busser, og derfor skal vi naturligvis også investere i den kollektive trafik, sådan så Djursland ikke knækker over, og det kun er Aarhus, der høster gevinsterne, sagde han blandt andet.

Se hele videoen øverst på siden her og læs mere på amtsavisen.dk eller i din daglige avis og følg med, når de politiske pølsevognsmøder de næste dage finder sted overalt i avisens udgivelsesområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce