Annonce
Randers

Politikere klar til forbud mod spilreklamer: Kan være urealistisk

Tv-reklamer som denne med tidligere fodboldspiller Brian Laudrup som blikfang, skal ifølge flere politikere forbydes. Foto: Unibet
Mængden af reklamer for pengespil er stor - især i tv. Det frister ludomanerne. Derfor er flere folketingsmedlemmer klar til et forbud.

Randers: Har du hang til spil, er det stadigt stigende antal spilreklamer brænde på bålet. Sådan lyder det fra blandt andre eksperter på området og eks-ludomaner.

- Det, reklamerne gør ved mig, er, at jeg hele tiden bliver mindet om det. Jeg bliver bedt om at forholde mig til spillet. De kører også gerne med en lille statistik, der underbygger det spil, de reklamerer for. Og det er så latterligt, siger 19-årige Marcus Mossalski fra Randers til TV2 Østjylland.

Han har trods sin unge alder tabt 122.000 kroner på spil og betting. Og i lang tid var hans liv et helvede, hvor al energi blev brugt på at tænke på spil, skaffe penge til dem og dække over tab.

- Kampen er i gang

Historier som Marcus Mossalskis får nu flere politikere til at bakke op om et forbud mod spilreklamer i tv.

- Vi vil gerne have gjort tv-reklamerne ulovlige. Specielt der hvor man bruger sportsstjerner og kendisser, til at reklamere for spil, der involverer penge, siger Kirsten Normann Andersen (SF) til TV2 Østjylland.

- I SF har vi i lang tid været betænkelige over for det bombardement af spilreklamer, som vi alle udsættes for. Vi har tidligere bakket op om et forslag fra Danske Spil om at udelukke reklamerne, mens kampene er i gang, og været med til at lave en stramning sidste år, lyder det videre fra partifællen Charlotte Bromann Mølbæk.

Også De Radikales skatteordfører Kathrine Olldag og Alternativets Susanne Zimmer er tilhængere af et forbud.

Ikke alle støtter forbud

Venstres Louise Schack Elholm er klar på at begrænse antallet af reklamer, men et decideret forbud ser hun ikke som løsningen.

- Vi er ikke interesseret i at forbyde spilreklamer. Nu er det op til skatteministeren, for det er en myndighedsbeslutning, at branchen ikke må tale med tv-udbyderne, lyder det fra hende.

Socialdemokratiets skatteordfører Troels Ravn er enig i, at der er et stort pres på de spilafhængige gennem de mange reklamer, men et forbud mod reklamerne er ifølge ham ikke realistisk.

- Vi skal gøre noget, der politisk er gangbart. Det er helt klart, at vi bliver bedre til at tøjle de her spilfirmaer og gøre langt mere for at forebygge ludomani, men et egentlig forbud, tror jeg ikke, er vejen frem, siger Troels Ravn til TV2 Østjylland.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce