Annonce
Randers

Politikere: Naturnationalpark ja tak - men naturen skal stadig være tilgængelig for borgerne

De lokale folketingspolitikere er enige om, at de nuværende brugere af skoven også fremover skal kunne færdes sikkert i området omkring Fussingø. Tegning: Jens Nex
Lokale folketingsmedlemmer mener sammen med borgmester Torben Hansen, at borgerne fortsat skal kunne færdes sikkert i det område, der skal være naturnationalpark - nogle er mere bekymrede end andre.

Randers: - Jeg er helt overbevist om, at Naturnationalpark Fussingø bliver en gevinst for såvel naturen som for borgerne i og omkring Randers.

Det siger borgmester Torben Hansen (S), der også er helt med på, at mange af de daglige brugere af skovene ved Fussingø er bekymrede for deres fremtidige muligheder for at nyde den lokale naturperle.

- Og naturligvis skal der fortsat være mulighed for at færdes i skovene, hvilket miljøministeren også klart har tilkendegivet. Heldigvis er der jo også nedsat en lokal projektgruppe, der som en del af forarbejdet skal komme med input til den endelige indretning af parken, siger Torben Hansen, som derfor er helt tryg ved, at man ender med en for alle parter god løsning.

Annonce

- Man kommer som regel rigtig langt, når man kan sætte sig ned og snakke om tingene, siger borgmesteren.

Lokale MF'ere enige

Også de lokale folketingspolitikere, Malte Larsen (S), Charlotte Broman Mølbæk (SF) og Michael Aastrup Jensen (V) er enige om at hilse en naturnationalpark ved Fussingø velkommen, men de slår også - med varierende styrke - fast, at oprettelsen af parken ikke må lukke de lokale borgere ude og berøve dem den natur, de gennem mange år har nydt at færdes i.

- Jeg er glad for, at man prioriterer naturen, men indsatsen skal harmonere med hverdagen for de mange, som bruger skoven. Derfor skal der naturligvis lyttes til deres bekymringer, hvilket jeg også er overbevist om, at der bliver, siger Charlotte Broman Mølbæk.

Annonce

Færre i naturen er ikke målet

Hendes parti er med i den aftale, som blandt andet har åbnet for muligheden for at etablere naturnationalparker, og parken i Fussingø er den ene af de to første af slagsen. Den anden er placeret ved Gribskov på Sjælland.

- Intentionen i aftalen er jo bestemt ikke at få færre ud i naturen, tværtimod, siger Charlotte Broman Mølbæk.

Også Malte Larsen er overbevist om, at det vil lykkes at ende ud med en løsning, som naturelskere af alle slags kan være tilfredse med.

- Jeg har lyttet til bekymringerne, som jeg sagtens kan forstå. Og jeg er helt tryg ved, at det gør ministeren også, siger Malte Larsen og tilføjer:

- Miljøminister Lea Wermelin har netop flere gange pointeret, at det her er et projekt, som vi skal være sammen om. Det planlagte hegn skal holde dyrene inde, men ikke menneskene ude.

Annonce

Sikkerheden vigtig

Michael Aastrup Jensen, hvis parti ikke er med i aftalen, er også tilhænger af initiativer, der styrker biodiversiteten i naturen, men han understreger, at det ikke må ske på bekostning af sikkerheden eller menneskers mulighed for at færdes i naturen.


Intentionen i aftalen er jo bestemt ikke, at få færre ud i naturen, tværtimod.

Charlotte Broman Mølbæk, MF (SF)


Midt i december skriver Michael Aastrup Jensen i et læserbrev her i avisen blandt andet:

- Målet om at skabe øget biodiversitet i området støttes af langt de fleste. Men der er selvsagt mange veje til målet. Flere har over for mig foreslået, om man ikke kunne udsætte får og geder i stedet for vilde heste eller kvæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce