Annonce
Randers

Politikere peger samstemmende på midlertidig løsning på Assentofts underskud af børnehave- og vuggestuepladser

Carl Christian Brask (med kasket) fortæller i utvetydige vendinger, hvad han mener om kommunens telefonsystem. Modtager er byrådsmedlem og kandidat for Socialdemokratiet Anker Boje (yderst til venstre). Mellem de to er det S-kandidat Martin Vedstesen. Foto: Annelene Petersen
Daginstitutioner eller mangel på samme fylder meget blandt borgerne i Assentoft og omegn og således også omkring Amtsavisens valg-pølsevogn, som tirsdag var opstillet ved Super Brugsen. Men der blev også snakket om blandt andet en irriterende, kommunal telefonomstilling og om manglende vedligehold af gader og stræder.

Randers: - Nogen har altså lavet nogle fejlberegninger. Der er blevet bygget og bygges jo stadig helt vildt herude, så det burde ikke komme bag på nogen, at der følger et behov for flere daginstitutionspladser. Det er jo ikke mindst børnefamilier, der flytter ind i de nye huse, siger Erik Blok Andersen om den aktuelle mangel på børnehave- og vuggestuepladser i Assentoft og nærmeste omegn.

Han stiller op for Østbroen og markerer således samtidig, at hans liste ikke udelukkende er optaget af at få droppet ideen om en klimabro til fordel for en østligere østbro.

- Jeg er socialliberal, siger Erik Blok Andersen, som mener, at man fremover bør sikre sig, at forvaltningen kan lave mere præcise prognoser på børnetallet og dermed behovet for daginstitutionspladser.

Annonce

Socialliberal plejer folk Radikale Venstre at kalde sig selv, men det parti er altså, som det er fremgået af flere artikler her i avisen, uenige med Erik Blok Andersen, når det gælder broers placering.

Erik Blok Andersen får til gengæld opbakning til sin vurdering af problemets årsag på børnepasningsområdet fra flere andre partier.

Pavilloner kun af nød

- Det er helt rigtigt, som vi hører fra flere borgere, at udfordringerne med at få pasningsplads til sine børn herude er gamle. Jeg har selv oplevet det for otte år siden, siger Morten Lindberg, der stiller op for Venstre.

Erik Blok Andersen fra Østbroen mener, at det store behov for flere daginstitutionspladser ikke burde komme bag på politikerne, da der jo længe er blevet bygget helt vildt i Assentoft og omegn. Foto: Annelene Petersen

- Her og nu mener jeg, at midlertidige pavilloner må være løsningen, ligesom man kan se på, om det er muligt hurtigt at skabe rammer, så man kan øge børnetallet en smule i de eksisterende pasningstilbud, siger Morten Lindberg og understreger samtidig, at han anser pavilloner for at være en absolut nødløsning, som man kun skal gribe til, når det som nu brænder på.

Morten Lindberg vil arbejde for, at der løbende holdes skarpt øje med fødselstal og befolkningsudvikling i det hele taget, så man undgår situationer som den aktuelle med akut mangel på pasningsmuligheder. Foto: Annelene Petersen

- Pavilloner har det nemlig, viser erfaringerne, med at udvikle sig til at blive permanente, og der skal vi ikke hen. Børnene skal have ordentlige fysiske rammer. I øvrigt er problemet ikke isoleret til Assentoft og omegn, men findes også andre steder i kommunen, og generelt vil jeg arbejde for, at der løbende bliver holdt skarpt øje med blandt andet fødselstallet og tilflytningsraten, så vi fremover ikke kommer til at mangle pasningstilbud til børnene, siger Morten Lindberg.

Annonce

Infrastruktur

Også Anker Boje (S), der modsat de før nævnte sidder i det nuværende byråd, mener, at pavilloner kunne være en midlertidig løsning, men siger også, at der naturligvis skal laves flere permanente pladser.

Amtsavisens pølsevogn var populær og velbesøgt også i Assentoft. Her er det chefredaktør Axel Præstmark, der kreerer en hotdog for byrådsmedlem Henrik Leth (S). Foto: Annelene Petersen

- Om man så skal bygge en helt ny institution eller renovere og udbygge den gamle, har jeg ikke noget skråsikkert svar på, men er åben for begge muligheder, siger han og peger på, at der i Assentoft også bør kigges på infrastrukturen.

Det er helt rigtigt, som vi hører fra flere borgere, at udfordringerne med at få pasningsplads til sine børn herude er gamle. Jeg har selv oplevet det for otte år siden.

Morten Lindberg, byrådskandidat for Venstre

- Trafikken sander mere og mere til, så både af hensyn til fremkommeligheden, til borgerne, som er generet af den tiltagende trafik, og ikke mindst til børnenes sikkerhed, når de er på vej til eller fra skole, skal der findes bedre løsninger, siger Anker Boje.

Annonce

Psykiatrien

Ved pølsevognen møder vi familien Karmark Pedersen fra Drastrup. Den består af mor Katharina, far Rico og tvillingerne Sofie og Signe i klapvognen.

Familien Karmark Pedersen var udover for at nyde en hotdog kommet for at høre, hvad politikerne vil med lokalpsykiatrien. Foto: Annelene Petersen

- Vi er i den heldige situation, at vi har fået daginstitutionsplads til børnene, men jeg ved jo fra blandt andet mødregruppen og venner og bekendte, at knapheden på institutionspladser fylder og er en alvorlig stressfaktor i rigtig mange børnefamilier herude, siger Katharina Karmark Pedersen.

Joakim Schneider (tv) og Jonas Faldorf er begge 17 år og må derfor vente til næste kommunalvalg med at stemme. Men en hotdog eller to kan man jo godt spise alligevel. Foto: Annelene Petersen

Udover at nyde en hotdog og fornemme stemningen ved vælgermødet omkring Amtsavisens pølsevogn er parret også kommet for at spørge ind til, hvordan nogle af politikerne ser på lokalpsykiatrien.

- Vi har psykiatrisk lidelse tæt på i familien, forklarer Rico Karmark Pedersen.

Han har blandt andet haft en snak med Gitte Færgemann (S), som blandt andet kan fortælle, at man lige nu arbejder på at udvikle og forbedre samarbejdet mellem Psykiatriens Hus og Psykiatrien under Region Midtjylland med henblik på at nedbringe det alt for store antal genindlæggelser af psykiatriske patienter.

- Det er noget, jeg er meget optaget af, ligesom det i det hele taget er vigtigt at vedligeholde og udvikle samarbejdet med Region Midtjylland omkring de psykiatriske patienter, siger Gitte Færgemann.

Annonce

Forfald og telefoner

Der bliver både diskuteret men nok mest hyggesnakket foran pølsevognen om mange forskellige emner. Således erklærer Frits Andersen sig overordnet set ganske tilfreds med tingenes tilstand.

Frits Andersen (tv) var primært kommet for at aflevere en frustration over, at kommunen ikke vedligeholder gader og stræder ordentligt. Her er det Anker Boje (S) og Christina Kjærsgaard (K), som tager imod. Foto: Annelene Petersen

- Kommunen laver mange gode ting, men den glemmer at vedligeholde dem. Så tag jer nu sammen , så tingene ikke forfalder, lyder opfordringen til nuværende og kommende byrødder fra Frits Andersen.

En valgkamp kan, som det fremgår, godt tage sig hyggelig og stemningsfuld ud. Foto: Annelene Petersen

På lignende vis er et håbløst, kommunalt telefonsystem eneste anke fra Carl Christian Brask fra Lund.

- Man bliver jo kastet rundt fra den ene afdeling til den anden, inden man havner hos den, man egentlig vil snakke med. Det må I se at få lavet om på, lyder det fra Brask.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce