Annonce
Randers

Politikere siger ja til lystfiskernes plan - men bådfolkene raser over udsigten til store sten i Gudenå

Miljø- og teknikudvalget i Randers har netop sagt ja til, at der lægges store sten ud i Gudenå ved Langå - til gavn for fiskene i åen. Motorbådsfolkene mener det er en meget dårlig ide. Sagen sendes nu i høring i otte uger. Arkivfoto: Annelene Petersen
Udvalget for miljø og teknik har sagt ja til, at der lægges 25 kubikmeter sten ud i Gudenå ved Langå - til gavn for lystfiskeriet. Motorbådsforeningerne mener, det er en rigtig dårlig ide. Nu sendes sagen i høring i otte uger.

Randers: Miljø- og teknikudvalget i Randers har som udgangspunkt sagt ja til, at der lægges 25 kubikmeter store sten ud i Gudenå ved Langå. Seks af udvalgets syv medlemmer er for ideen, mens formanden, Frank Nørgaard (DF), stemte imod.

Nu sendes sagen i høring i otte uger inden politikere træffer den endelige beslutning - og blandt dem, der med garanti lader høre fra sig, er Randers Motorbådsklub 1933.

- I forvejen har vi store problemer med at sejle på åen, siger formanden for motorbådsklubben, Tage Pedersen. Han henviser til, at grødeøer og sandbanker gør det svært for bådene at komme frem. Hvis der smides store sten i åen, bliver det endnu værre, fordi strømmen kan få stenene til at bevæge sig.

- Sådan nogen sten flytter sig jo. De bliver ikke liggende, og om et år er der ingen, der ved hvor de er, siger han.

Annonce

Møde på mandag

Sammen med motorbådsklubben i Langå har Tage Pedersen aftalt et møde med teknisk forvaltning på mandag, hvor de vil fremlægge sagen set fra bådfolkenes side.


Det er en mærkelig måde at behandle hinanden på.

Tage Pedersen


Det er Langå Sportsfiskerforening, der har søgt om tilladelse til, at lægge sten ud i Gudenå fra Jernbanesvinget og ned til Johannesbjerg.

Udlægningen af stenene fordeles på 21 steder på strækningen. Stenene i Gudenå skal fungere som standpladser for laks og havørred, så de får bedre betingelser, og måske bliver lidt længere på stedet, så der bliver bedre muligheder for lystfiskeri. Både for de lokale fiskere, og for turister, der er ude med snøren.

Annonce

Uden omtanke for andre

Stenene skal ligge højst to meter fra å-brinken, forklarer Peter Hegelund Fosgerau, der er formand for sportsfiskerforeningen. Foreningens medlemmer vil bistå med frivilligt arbejde for at få realiseret projektet. Desuden skal kommunen bidrage med mellem 100-120.000 kroner.

- Stenene vil skabe liv og variation i åen, og give bedre muligheder for blandt andet havørreder, der skal gyde. Og motorbåde kan roligt sejle op ad åen, siger han om stenenes placering.

Skilte eller andre former for afmærkning vil vise, hvor stenene befinder sig, så man kan sejle udenom.

Tage Pedersen føler sig dog ikke tryg.

- Den beslutning, som politikerne har truffet, virker som om de ikke har omtanke for andre.  Det er en mærkelig måde at behandle hinanden på, siger Tage Pedersen, der undrer sig over, at bådfolkene slet ikke er blevet spurgt om deres holdning til sagen.

Tage Pedersen mener, der bør være plads til flere interesser på åen, ikke blot fisk.

Tage Pedersen, formand for Randers Motorbådsklub 1933, mener det er ødelæggende for sejladsen på åen, hvis der lægges 25 kubikmeter sten ud i vandet ved Langå. I sommer, hvor billedet stammer fra, gjorde han opmærksom på, at det allerede var svært at sejle på åen, på grund af manglende grødeskæring. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce