Annonce
Østjylland

Politikere skal igen kigge på trafikken på Sdr. Fælledvej

Det er over et år siden, at Sdr. Fælledvej første gang blev spærret af, så der ikke var gennemkørsel til Energivej. Nu kommer sagen igen på udvalgets dagsorden. Arkivfoto: Tommy Loberg Jøns

Tirsdag er sagen endnu engang på dagsordenen hos miljø- og teknikudvalget, efter sagen blev sendt tilbage til udvalget for to måneder siden. Anbefalingen er stadig den samme.

AUNING: Det har efterhånden strakt sig over en meget længere periode, end politikerne i Norddjurs kommune havde regnet med. Hele sagen om, hvordan trafikken på den bedste og mest sikre måde kan afvikles foran Auning Skole, ved institutionen Mælkevejen og Auning Idræts- og Kulturcenter (AIK).

Og tirsdag skal medlemmerne af miljø- og teknikudvalget i kommunen tage stilling til, om den forsøgsperiode, der over to omgange har kørt siden april måned 2016 skal gøres permanent.

Alt var ellers lagt klart til, at sagen blev afsluttet for to måneder siden, da udvalget valgte at gøre ordningen med "kys og kør"-parkering, tidsbegrænsede p-pladser og afspærring foran AIK permanent. Men på kommunalbestyrelsesmødet ville Socialdemokratiet gerne have sagen tilbage til udvalget for at indhente flere høringssvar hos folk, der ikke følte sig hørt.

Og de er kommet fra en flok naboer på sidevejene til Auning Skole, hvor forældre, motionister og meget andet nu skal igennem for at komme ud af området.

- Vi mener ikke, at Sandvej, Stadion Allé og Møllersmindevej er egnet til al den trafik fra hallen og skolen. Vi foreslår derfor, at hele Sdr. Fælledvej åbnes igen, og at den gøres ensrettet. Dette har man fx. gjort ved skolen i Hornslet på Ballesvej. Fordelen ved dette er, at trafikken bliver ført ned på omfartsvejen, som er bedre egnet til den store mængde af bilister, skriver naboerne.

Men vælger politikerne at følge indstillingen fra forvaltningen, så bliver den nuværende ordning gjort permanent, da kommunen har haft det rådgivende ingeniørfirma Rambøll til at analysere trafikafviklingen i krydset Østergade/Sandvej/Østervangs Allé. Her lyder vurderingen, at der ikke er afviklingsproblemer i krydset og det kommende boligområde for enden af Østervangs Allé vil maksimalt give en øget trafikbelastning på 25 procent, hvilket ikke vil betyde afviklingsproblemer. Sammenholdt med kommunens viden om færdselsuheld på Sdr. Fælledvej, hvor man skal tilbage til 2007 for at finde det seneste, så lyder anbefalingen stadig, at løsningsmodel 2 indføres. Eventuelt med en udvidelse af "kys og kør"-pladserne, da Auning Skole oplever et stort tryk på netop disse pladser.

- Her er aflæsning udfordret af et meget smalt spor, som ofte ender med kødannelse helt ud på hovedvej 16. Alternativt oplever vi, at der læsse af i to endog tre rækker ved siden af hinanden. Det vil sige, at man oplever børn, som cirkler ud og ind mellem bilerne. Det ender galt, lyder det fra skolebestyrelsens formand Tom B. Rasmussen til kommunen.

Hvis politikerne vælger at følge indstillingen fra forvaltningen, så vil de nye trafikregler på Sdr. Fælledvej kunne gøres permanent i løbet af sommeren 2017. Samtidig er Norddjurs kommune i dialog med Vejdirektoratet angående en kommende omfartsvej, hvor planen er, at Sdr. Fælledvej ikke længere skal have adgang til Energivej. Her er tidshorisonten ukendt.

Vi mener ikke, at Sandvej, Stadion Allé og Møllersmindevej er egnet til al den trafik fra hallen og skolen. Vi foreslår derfor, at hele Sdr. Fælledvej åbnes igen, og at den gøres ensrettet.

Naboerne til Auning Skole og AIK
Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce