Annonce
Randers

Politikere skal se på tilskud til Jennum Rock

Jennum Rock gav overskud i 2019, og det har fået kommunen til at revurdere, om der alligevel skal gives tilskud til festivalen. Arrangørerne vil gerne bruge overskuddet på endnu en omgang rock, i 2020 og igen i 2021, og er der så penge tilbage, skal de gå til Hospitalsklovnene. Foto: Lone Hammer Sørensen
Et tilsagn om et tilskud fra Landsbyfonden på 23.500 kroner til Jennum Rock er kommet i fare, fordi festivalen i maj gav et overskud på 28.000 kroner. Festival-arrangørerne vil gerne bruge overskuddet til at lave rock igen i 2020 og i 2021, og er der derefter penge til overs, var det meningen, at hospitalsklovnene skulle have dem.

Randers: I dag, onsdag, vurderer medlemmerne af Landdistriktsudvalget i Randers Kommune, om de 23.500 kroner, Jennum Rock 2019 var blevet lovet, skal udbetales. For minifestivalen, der blev holdt fredag 24. maj i år, var en succes og genererede et overskud på 28.000 kroner, og derfor vil politikerne se på, om det kommunale tilskud er nødvendigt.

Arrangørerne, venneparret Mona og Jan Sørensen samt Tina og Henrik Mikkelsen, havde oprindeligt planer om at holde Jennum Rock i tre år, og var der så penge tilbage, skulle overskuddet gå til hospitalsklovnene i Region Midtjylland.

Men nu er tilskuddet fra 2019 kommet i fare, fordi Jennum Rock leverede varen så overbevisende, at der kom et overskud ud af det.

Formanden for Landdistriksudvalget, Lars Søgaard (V) oplyser, at det er en ekstraordinær situation.

- Ja, for det er ikke så tit, at vi ser et projekt, vi giver tilskud til, giver overskud. Og jeg var af den opfattelse, at Jennum Rock var en engangsforestilling, og at de selv ville beholde overskuddet. Jeg var ikke klar over, at det var meningen, at der skulle holdes flere festivaler, siger han.

- Hvis det er rigtigt, at der skal holdes tre koncerter, og overskuddet overføres til de andre år, så tror jeg ikke, der er et problem i at udbetale tilskuddet. Men at give overskud til hospitalsklovnene, er jeg ikke sikker på vil kunne lade sig gøre med kommunale midler. Vi har jo nogle lovformelige krav, der skal overholdes, ellers er der bare nogle, der kommer efter os, siger Lars Søgaard.

Han oplyser, at sagen skal belyses i dag, onsdag, på et møde i Landdistriktsudvalget.

Jennum Rock 2020 er allerede annonceret, det holdes 29. maj, og to bands har meldt sig til at besøge baghaven på Trehøjevej 76 i Jennum, hvor Mona og Jan Sørensen bor.

Det er igen The Boss - Tribute to Springsteen, og så er det Fifi Dong.

Jan Sørensen vil ikke kommentere sagen, før mødet i Landdistriktsudvalget har været holdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Randers FC For abonnenter

Kamp om pladserne til lokalbrag: Midtbanekreatør har beholdt selvtilliden over pausen

Randers

Fri adgang til nationale testcentre for corona: I Randers bestemmer lægens vurdering stadig

Annonce