Annonce
Norddjurs

Politikere tøver: Der mangler oplysninger i vindmølle-sag

En del af politikerne i Norddjurs Kommune vil have flere oplysninger, inden den endelige beslutning om, hvorvidt der skal planlægges for vindmøller ved Hollandsbjerg sættes i gang. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
Socialdemokraterne i Norddjurs vil have svar på en række spørgsmål, inden de eventuelt siger ja til at gå i gang med planlægningen, der skal bane vejen for nye vindmøller ved Hollandsbjerg.
Annonce

Norddjurs: Mens formanden for miljø- og teknikudvalget i Norddjurs, Jens Meilvang (LA) og Alexander Myrhøj (SF) går ind for, at planlægningen for nye vindmøller på op til 180 meters højde ved Hollandsbjerg sættes i gang nu, så er socialdemokraterne ikke klar. Endnu.

På udvalgsmødet tirsdag stemte et flertal for, at planlægningen ikke sættes i gang. Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiets udvalgsmedlemmer stemte imod igangsætningen. Men det betyder ikke, at det ikke kommer til at ske.

- Vi er ikke imod projektet i den socialdemokratiske gruppe. Men vi har brug for at få svar på nogle spørgsmål, siger Niels Basballe (S).

Han påpeger, at beslutningen bliver udskudt, til der kommer nogle svar. Også selv om det kan betyde, at det først bliver engang til foråret.

- Når der er så stor bevågenhed om projektet, så skal alt belyses, understreger han. Det betyder blandt andet, at man måske vil vente på, at politikerne på Christiansborg får vedtaget en ny lov, der får betydning for naboerne til vindmøller, da loven omhandler opkøbsregler, kompensation til naboer og lignende. Lovforslaget skal sandsynligvis behandles første gang i Folketinget til februar.

Når der er så stor bevågenhed om projektet, så skal alt belyses.

Niels Basballe (S), byrådsmedlem

Annonce

Et oplyst grundlag

Niels Basballe afventer også svar fra vindmøllefirmaet Vattenfall A/S i forhold til, om der er alternativer til det projekt, der er ansøgt om. For eksempel i forhold til færre møller, placering og højde.

Han mener, det er bedst at få alle svar på plads, så planlægningen kan foregå på et fuldstændig oplyst grundlag.

Vattenfall Vindkraft A/S driver i dag 11 vindmøller i en højde på 92 meter vest for Hollandsbjerg, som blev stillet op i 2002.

Vattenfall ønsker inden for de kommende år at erstatte de eksisterende vindmøller med 12 nye og mere effektive vindmøller. 10. september i år er der åbnet mulighed for højere og mere effektive vindmøller på land. Vattenfall Vindkraft A/S søger nu om at opstille vindmøller på op til 180 meter.

Projektet med 180 meter høje møller er anslået til at kunne producere energi til 45.000 husstande årligt, mens 150 meter høje møller anslås at kunne producere energi til 33.000 husstande årligt. De eksisterende møller producerer el til 7.300 husstandes elforbrug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce