Annonce
Randers

Leder du også altid efter en ledig p-plads? Nu kan dine forslag skabe bedre parkeringsforhold i midtbyen

Har du en god ide til, hvordan man forbedrer parkeringsforholdene i Randers, er det nu, du skal komme med den. Et forslag til parkeringsstrategi er sendt i offentlig høring. Arkivfoto: Annelene Petersen
Et forslag til parkeringsstrategi sendes nu i høring. Målet er at skabe bedre forhold mange steder i byen, hvor beboerne har svært ved at finde en ledig p-plads. Ny teknologi kan gøre livet lettere for bilisterne, påpegede Jens Peter Hansen (V).

Randers: Mange politikere understregede på byrådsmødet mandag, at de virkelig håber på, at borgerne nu kommer med masser af forslag til, hvordan man gør det lettere at finde en parkeringsplads i det centrale Randers.

Byrådet sender nemlig en parkeringsstrategi i høring, som giver et bud på, hvordan man får reguleret parkeringen, så der bliver bedre plads, ikke mindst til bilerne som ejes af beboerne i de gamle by-kvarterer.

Men borgerne må gerne komme med endnu flere ideer og forslag til at løse problemerne i løbet af høringsfasen.

Annonce

Flere nye tiltag

Nogle af de nye tiltag skal løse det store pres, der er særligt på parkeringen i beboelsesområderne Søren Møllers Gade-kvarteret (alias Danmarksgadekvarteret) og Tøjhushave-kvarteret. Sidstnævnte bydel oplever blandt andet, at studerende fra nærliggende uddannelsesinstitutioner parkerer i de smalle gader.

Problemet er nemlig alle steder i høj grad, at flere og flere får bil, og flere og flere af pladserne benyttes af bilister, der ikke bor i kvartererne.

Derfor vil kommune oprette såkaldte oplevelsesruter mellem de store parkeringspladser ved centerringen og gågadenettet. Fodgængeroplevelsen skal prioriteres højt, så det bliver mere attraktivt at parkere ved centerringen og trave til midtbyen.

Annonce

Ny tidsbegrænsning

Strategien foreslår at tidsbegrænse al kantstensparkering i gaderne i Søren Møllers Gade-kvarteret, Sjællandsgade-kvarteret og Tøjhushave-kvarteret og indføre beboerlicenser, der gør det muligt for beboere at parkere hele dagen. Det vil begrænse heldagsparkeringer i kvartererne for andre end beboerne i kvartererne.

- Vi er glade for, at der endelig sker noget, og glæder os til at læse høringssvarene, sagde Nick Zimmermann (DF). Partiet foreslog, at det blev indskrevet i strategien, inden den sendes til høring, at der ved initiativer på kort sigt arbejdes ind i planen omkring Danmarksgade- kvarteret, at vejtræer og brostensbelægninger på kørebanen fjernes, og at der i stedet bliver lavet parkeringspladser hurtigst muligt. Men det var resten af byrådet imod.

Vi er glade for, at der endelig sker noget, og glæder os til at læse høringssvarene.

Nick Zimmermann (DF)

- Der er jo ledige parkeringspladser. Vi skal sørge for at markere de ledige pladser, sagde Anker Boje (S).

Bjarne Overmark (BL) pegede på, at flere og flere vil flytte til midtbyen, og derfor vil problemet med parkering vokse.

- Vi har tillid til, at mange borgere har en mening om og gode ideer til, hvad vi kan gøre ved problemstillingerne med parkering, sagde Ellen Petersen (S).

Strategien, der er sendt i høring, foreslår blandt andet, at der laves tidsbegrænsning på 30 minutter for kantstensparkering i de helt centernære gader. Der skal være tidsbegrænsning på to timer for kantstensparkerings på gader med lidt længere gangafstand til butikkerne.

Betalingspladserne samles på de større parkeringsanlæg, og der skal etableres holdepladser til brug for varelevering til byens butikker.

Endnu et tiltag er at revidere parkeringsrestriktionerne inden for centerringen.

Her ligger parkeringspladserne i Randers. Illustration: Randers Kommune

Og så er der selvfølgelig hele snakken om at være klimabevidst og understøtte brugen af el-biler. Som et første skridt vil Randers Kommune gøre det gratis at parkere ved ladestandere på vejareal, men der indføres tidsbegrænsning på pladserne.

Annonce

Lad teknologien hjælpe

Venstres Jens Peter Hansen påpegede, at ifølge parkeringsanalysen af parkeringsforholdene i Randers er der cirka 500 ledige P-pladser centralt i byen, selv når der er mest tryk på.

- Disse ledige P-pladser kan synliggøres ved at installere cloud-forbundne sensorer i samtlige P-pladser, så bilister i real time via app og henvisningstavler vises hen til disse pladser. Som ekstra bonus får vi et unikt datamateriale om brugen af P-pladser. Lemvig har netop installeret 800 sådanne sensorer, sagde Jens Peter Hansen.

- Så behøver bilisterne ikke køre søgende rundt, understregede han.

Jens Peter Hansen foreslog, at man i stedet for at bruge to millioner kroner på nye parkeringspladser ved Randers Regnskov bruger de teknologiske muligheder.

Men et flertal valgte at frigive to millioner  kroner på nye p-pladser ved regnskoven. Ved at fjerne dele af det nu nedlagte stamspor på Regnskovens p-plads, vil der være mulighed for at anlægge cirka 35-40 ekstra p-pladser på Regnskovens p-plads.

Annonce
Randers For abonnenter

Kunderne slår alarm over randersfirma: Køb kun noget, hvis du kan undvære de penge

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konflikten vokser: Ulovligt at kvæg drikker vand af grøft, mener modstandere af naturnationalpark - og klager til kommunen

Navne For abonnenter

Den nye rektor på Randers Statsskole kunne i stedet have siddet i en traktor på marken

Randers

Ikonisk Randers-bygning står helt skarpt efter renovering: Se de flotte billeder her

Erhverv

Trods corona: Mange nye virksomheder poppede op i Randers sidste år

Per Christensen stopper som formand for fagforbundet 3F

Randers FC For abonnenter

Randers FC's talentfulde terrier har rystet svær start af sig: Hvert minut i foråret er en bonus

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Henriksen stiller ikke op for DF ved næste valg

Randers

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Randers

Stort smitteudbrud rammer lokal folkeskole: Kun halvdelen af eleverne mødte ind mandag morgen

Annonce