Annonce
Norddjurs

Politikerne i Norddjurs trodser smittefare: Uopsættelige sager gør det nødvendigt at mødes, mener borgmester

Kommunalbestyrelsesmødet i Norddjurs Kommune bliver trods Corona ikke aflyst, da der er presserende sager på dagsordenen, forklarer borgmester, Jan Petersen (S). Foto: Bjarke Maccarthy/Ritzau Scanpix
Kommunalbestyrelsesmødet i Norddjurs Kommune bliver trods Corona afholdt som et fysisk møde, da der er presserende sager på dagsordenen.
Annonce

Norddjurs: Mens byrådet i Randers har valgt at suspendere det kommende byrådsmøde, der var planlagt til 23. marts, så har man i Norddjurs Kommune valgt at gennemføre kommunalbestyrelsesmødet 17. marts som et fysisk møde.

Baggrunden herfor er, ifølge borgmester Jan Petersen (S), blandt andet, at Social- og Indenrigsministeriet har vurderet på rammerne for det politiske arbejde under Corona-krisen og er kommet frem til, at de iværksatte foranstaltninger og anbefalinger ikke i sig selv gør det nødvendigt at aflyse kommunalbestyrelsesmøder.

- I modsætning til byrådet i Randers, der har meldt ud, at det ikke har sager, der haster, så har vi en del uopsættelige sager, hvor der blandt er nogle deadlines i forhold til nogle økonomiske beslutninger, og derfor vælger vi at afholde mødet, siger Jan Petersen og forklarer, at det blandt andet drejer sig om en del anlægsbevillinger.

- Vi kan ikke sætte arbejdet i gang uden bevilling, og jeg håber selvfølgelig, at det kan være med til at gavne erhvervslivet ved at få eksempelvis nogle mindre renoveringsopgaver i gang, men det kan jeg ikke bare tage en borgmesterbeslutning om, siger Jan Petersen.

Foruden anlægsbevillinger er der andre presserende punkter på dagsordenen, blandt andet en endelig vedtagelse af den lokalplan i Ørum, der giver mulighed for etablering af friskolen "Min friskole", der er planlagt til at åbne 1. august 2020.

- Det er ikke acceptabelt, hvis det bliver forsinket, siger borgmesteren.

Annonce

Teknik spænder ben for Skype-møde

På dagsordenen til kommunalbestyrelsesmødet er der 36 punkter, men Jan Petersen forventer, at mødet kan være hurtigt overstået.

- Jeg regner ikke med, at det tager en time og heller ikke en halv, siger borgmesteren.

Begrundelsen for at kunne nå igennem så mange punkter på så kort tid er, at det overvejende er sager, der er enighed om.

- Hovedparten er enstemmige, der er kun en håndfuld, der ikke er, og når vi er enige, kræver det ikke så meget snak, siger Jan Petersen.

Baggrunden for, at kommunalbestyrelsesmødet ikke gennemføres online, eksempelvis i form af et Skypemøde, er, at der er krav om, at offentligheden skal have adgang til mødet. Dette bliver ikke muligt ved fysisk fremmøde, som der normalt er mulighed for, men mødet streames, og det giver en teknisk udfordring.

- Vi kan ikke koble streaming af mødet med et Skype-møde, og vi har ikke brugt en masse ressourcer på at løse problemet, da vi har nok at se til for tiden, siger Jan Petersen om baggrunden for, at de 27 medlemmer mødes fysisk.

Han pointerer dog, at der bliver taget alle nødvendige forholdsregler.

- Der vil blive lavet en opstilling, der sikrer afstand mellem medlemmerne og med alle de forskrifter, der gælder ved forsamling af mennesker, selv om vi er under 100 personer, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kragballe genopstod og gik forrest i Forum: Dét sagde Randers HK-lejren efter sejren

Annonce