Annonce
Østjylland

Politisk flertal på plads: Glesborg Skole får sin overbygning

Glesborg Skole får en overbygning efter sommerferien i 2021. Det står klart allerede inden kommunalbestyrelsens møde tirsdag aften i denne uge. Arkivfoto: Helle Elgaard Kvist
Eleverne i 6. klasse på Glesborg Skole kan se frem til at fortsætte deres skolegang på skolen efter sommerferien næste år. Det står klart, efter en række af partierne i Norddjurs Kommune forud for årets sidste kommunalbestyrelsesmøde har meddelt, at de støtter forslaget om en overbygning på skolen. I Venstre er der delte meninger om sagen.

Norddjurs: Det var egentlig udset til at blive et af de helt store emner på årets sidste kommunalbestyrelsesmøde i Norddjurs. Men allerede nu har flere af de repræsenterede partier meldt klart ud, at de bakker op om forslaget om en overbygning på Glesborg Skole. Derfor er overbygningen i princippet allerede en realitet.

Først til at bakke op om etableringen af en overbygningsenhed på Glesborg Skole var Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti. De første tegn på det kom allerede i forbindelse med et budgetmøde i Ørum Aktiv Center i september, hvor særligt Ulf Harbo fra Enhedslisten åbnede op for snakken om en overbygning i midt. Herefter var børne- og ungdomsudvalgets formand, Mads Nikolajsen (SF), ikke sen til at hoppe med på vognen.

Det parløb har fortsat indtil et ekstraordinært møde i børne- og ungdomsudvalget 3. december, hvor de to politikere som de eneste af udvalgets medlemmer var klare i spyttet og lod det fremgå af mødereferatet, at de hellere end gerne så en overbygningsskole i Glesborg efter sommerferien 2021.

Annonce

S, K og DF hopper med

Men nu har Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, og Dansk Folkeparti også fået tygget på sagen, og derfor meddelte de søndag, at de stemmer i SF og Enhedslistens kor. Dermed nyder en folkeskole med overbygningselever i Glesborg efter sommerferien som minimum opbakning fra 19 ud af kommunalbestyrelsens i alt 27 medlemmer, og det faktum bringer stor glæde hos børne- og ungdomsudvalgets formand, Mads Nikolajsen (SF).

- Jeg ser det som en sejr både for folkeskolen, for dialogen og for område midt. Udover at være glad for, at overbygningen bliver til noget, så er jeg også glad for, at der står et klart og stort flertal bag beslutningen, siger han.


Jeg ser det som en sejr både for folkeskolen, for dialogen og for område midt. Udover at være glad for, at overbygningen bliver til noget, så er jeg også glad for, at der står et klart og stort flertal bag beslutningen.

Mads Nikolajsen, udvalgsformand


Annonce

Valgfagstilbud i Grenaa

Beslutningen om overbygningen, som ser ud til at blive endeligt effektueret ved tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde, betyder, at alle elever i den nuværende 6. klasse på både Glesborg Skole og Ørum Skole har mulighed for at fortsætte deres skolegang i midt til næste skoleår.

Planen er således, at der oprettes et overbygningstilbud på Glesborg Skole, der starter med 7. klasse i skoleåret 2021/22, hvorefter overbygningen fortsætter med 8. klasse i 2022/23 og 9. klasse i 2023/24.

- Først og fremmest får eleverne mindre tid i bus og mere tid i skole med overbygningen. Men derudover får midt også en sammenholdsfaktor, for det er jo borgere i Glesborg, Ørum, Bønnerup med videre, som har kæmpet for det her, siger Mads Nikolajsen.

Desuden er det tanken for flere af ja-partierne, at eleverne i Glesborg – når det er tid til at vælge valgfag - skal sikres adgang til Søren Kanne Skolens tilvalgsfag i Grenaa for at sikre den nødvendige bredde i udbuddet.

- Alle unge elever har individuelle interesser, og her skal en folkeskole i midten af kommunen have flere valgmuligheder, end skoler i midten normalt har, siger Tom Bytoft fra Socialdemokratiet.

Annonce

De sidste otte stemmer

Ud af de tilbageværende otte stemmer - nemlig Venstres og Liberal Alliances – står det klart, at Liberal Alliance i hvert fald kommer til at stemme imod en overbygning på Glesborg Skole.

Det sker ifølge gruppeformand Jens Meilvang primært, fordi hele forløbet omkring først fjernelse af overbygning, skolelukning og nu tilførsel af en overbygning i midt har været mildest talt uskønt.

- Vores nej skyldes først og fremmest, at vi ikke vil bakke op om den slingrekurs, som vores kolleger i kommunalbestyrelsen har haft gang i, siger han.

Til gengæld er det lidt mere uvist, hvordan stemmerne kommer til at placere sig i Venstres gruppe. Det fortæller partiets gruppeformand Kasper Juncher Bjerregaard.

- Det er ingen hemmelighed, at vi i Venstre er delte i den her sag. Vi har et gruppemøde i aften (mandag, red.) hvor muligheden for en overbygning på Glesborg Skole vel nærmest er det eneste punkt på dagsordenen, men jeg tror ikke, at vi når frem til en fælles holdning til spørgsmålet, siger han og tilføjer, at han endnu ikke har lagt sig helt fast på, om han selv vil stemme for eller imod overbygningen.

- Hvis overbygningsenheden i Glesborg bliver til noget – og det ser jo sådan ud – så skal vi selvfølgelig bakke op omkring den. Men personligt er jeg en lille smule bekymret for elevantallet og for, om den vil være bæredygtig. Og så har jeg en bekymring for, hvad det kommer til at betyde for økonomien på de andre overbygningsskoler. For hvis der skal til at være flere klasser på Glesborg Skole, vil det som udgangspunkt betyde, at der skal tages penge fra klasserne på de andre skoler. Og det er også vigtigt at have for øje, siger Kasper Juncher Bjerregaard.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce