Annonce
Randers

Politisk flygtning bag blomstrende sprogfirma

flygtning. Francoise N. Poulsen har siden efteråret haft kontor i Damatech Huset på Messingvej, hvor hun ved hjælp af et stigende antal tolke-freelancere nu tilbyder tolkning på 68 forskellige sprog. Hun har selv lige bestået sin afsluttende hovedopgave på handelsøkonom-uddannelsen. Foto: Lars Rasborg

For 12 år siden blev Francoise N. Poulsens mand og syv-årige datter dræbt i Burundi. I dag går livet videre i Randers.

Handelsøkonom ­Francoise N. Poulsen kom til ­Danmark som politisk ­flygtning for 12 år siden. I dag har hun i ­Randers sit eget tolkebureau, som hun ­oprettede, allerede inden hun blev færdig med sin ­handelsøkonom-uddannelse på ­Erhvervsakademi Dania i Randers. Hun fik 10 i sin afsluttende hovedopgave, som hun for nylig var til mundtlig eksamen i.

Francoise N. Poulsen kommer fra Burundi, og hendes modersmål er kirundi. Desuden taler hun ­swahili, fransk og dansk. Hun har fået succes med sit tolkebureau, fordi hun kender sine målgrupper, og fordi der er et stort behov for ­tolke i blandt andet afrikanske sprog og fransk i kommuner, på ­sygehuse, i sundhedshuse samt i sports-, job- og sprogcentre.

»Så længe, der er personer med anden etnisk baggrund end dansk i Danmark, er der brug for ­tolkning. Behovet er der fra dag ét, når nye flygtninge og indvandrere ­kommer til landet - ved ankomst i lufthavn og i mødet med offentlige ­myndigheder,« siger Francoise N. Poulsen.

Mand og datter dræbt
Francoise N. Poulsen, der er 44 år, var i Burundi gift med en fremtrædende og respekteret politiker, som blev dræbt i forbindelse med borgerkrigen mellem hutuer og tutsier. Ved samme lejlighed blev deres syv-årige datter ­Floraine dræbt. Francoise N. ­Poulsen ­flygtede med sin dengang to-­årige søn Florent først til Rusland og ­siden til Danmark.

»I Burundi levede vi et overklasse­liv i luksus, men i konstant frygt og utryghed, så jeg var ­taknemmelig, da jeg fik lov til at bo i fredelige Danmark. Her har jeg endnu ikke oplevet noget ­ubehageligt,« siger Francoise N. Poulsen.

Læs mere om Francoise N. Poulsen i Randers Amtsavis i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Efter comeback til Randers FC's startopstilling: Midtbanekreatør får plads på rundens hold

Annonce