Annonce
Norddjurs

Politisk godkendelse af feriecenter efter knap tre år: Nu skal der kigges på finansiering

Event- og overnatningsstedet Åhaven i Bønnerup, der ejes af Sea BnB, har efter snart tre år fået politisk godkendelse til at udvide med en hytteby på området. Foto: Helle Elgaard Kvist
Folkene bag overnatningsstedet Åhaven i Bønnerup vil gerne udvide og lave et mindre feriecenter med 10-15 hytter. Nu er det politiske på plads, så nu skal der kigges på finansiering af projektet.

Bønnerup: Lige nu er der på grund af corona ingen aktivitet på event- og overnatningstilbuddet Åhaven, der ligger i den gamle børnehave på Åvej i Bønnerup.

Men ellers er Åhaven, der har plads til 50 mennesker, heraf 30 overnattende, blevet hyppigt udlejet til familieweekender, runde fødselsdage og lignende, siden firmaet Sea BnB, som Jim Vang Johanson og Knud Erik Anderson står bag, i 2016 købte den gamle børnehave, renoverede bygningen og åbnede den for turister.

Stedet har været så populært, at der allerede i april 2018 blev fremlagt et oplæg fra Sea BnB, der ønskede at udbygge Åhaven med hytter og et wellnessområde.

Annonce

Etableringen af hytter og wellnessområde krævede en ændring af lokalplanen og et kommuneplantillæg, og i den efterfølgende høringsfase kom der indsigelser om støj, plus der skulle søges tilladelse ved Erhvervsstyrelsen til udlejning af feriehytter knyttet til hotel.

Første skridt på vejen

På sidste kommunalbestyrelsesmøde gik den endelige politiske godkendelse af lokalplanen og kommuneplantillægget igennem med den tilføjelse til lokalplanen, at Norddjurs Kommune skal godkende en bebyggelsesplan, som giver mulighed for etablering af støjskærme, hvis det bliver nødvendigt.

- Det er første skridt på vejen. Så skal vi til at se på, hvordan vi kommer videre herfra, siger Jim Vang Johansson.

 Jim Vang Johansson står sammen med Knud Erik Anderson bag Sea BnB, der ejer Åhaven. De to har selv sat de knap 500 kvadratmeter i stand stille og roligt, da de ikke kunne låne i banken til projektet. Foto: Helle Elgaard Kvist

Ønsket er at bygge mellem 15 og 20 hytter af høj kvalitet med eget toilet, bad og køkken, som har plads til mellem fire og seks personer. Hytterne skal placeres rundt langs kanten af det knap 5.000 kvadratmeter store areal, så der bliver plads til fællesarealer med legeplads og lignende i midten.

Annonce

Investor er en mulighed

Hverken turister eller Bønnerup Strand-borgere skal dog forvente, at hytterne står klar foreløbigt.

- Der bliver ikke hytter her til næste sommer. Nu skal vi til at kigge på finansiering, siger Jim Vang Johansson.


Måske vi skal have en investor eller flere med indover - det vil give en anden tidshorisont.

Jim Vang Johansson, medejer af Sea BnB i Bønnerup


Finansieringsmetoden bliver afgørende for, hvor hurtigt feriecentret kommer op at stå.

- Måske vi skal have en investor eller flere med indover - det vil give en anden tidshorisont, siger Jim Vang Johansson.

Annonce

Lukket for banklån

De nuværende lokaler på 500 kvadratmeter, som før har været skole og sidst byens børnehave, har Jim Vang Johanson og Knud Erik Anderson selv bygget lige så stille om.

- Vi ville gerne have haft et realkreditlån, der også dækkede udgifter til istandsættelse, men når det hedder postnummer 8585, så er der lukket, så vi har renoveret det hele selv og skylder ikke noget på det i dag, siger Jim Vang Johanson.

Der skal etableres en hytteby på mellem 10 og 15 kvalitetshytter med eget toilet, bad og køkken på den knap 5.000 kvadratmeter store grund. Foto: Helle Elgaard Kvist

Det oprindelige udkast til udvidelsen indeholdt et ønske om at udbygge Åhaven med et wellnessområde med blandt andet en swimmingpool, da "Bønnerup Strand i november måned ikke er Copacabana med sol og sommer".

Hvorvidt der stadig skal være wellness og pool er dog ikke afklaret, fortæller Jim Vang Johansson.

- Målgruppen for hytterne vil være børnefamilier, som det er med Åhaven, og en pool vil kunne tiltrække dem, men omvendt har området også meget at byde på i sig selv med vand og skov, og havnen, hvor man kan købe fisk eller en stor is, siger han.

Annonce

Vigtigt med turister

Naboindsigelserne, der går på bekymring om støj fra feriegæsterne, deler Jim Vang Johansson ikke.

- Jeg bor selv i byen, lige op og ned ad hotellet, og jeg er ikke generet af det, siger han og tilføjer, at der er et godt forhold til naboerne, og at der er blevet taget hånd om henvendelser, når der har været klager.

- Der vil jo heller ikke være støj året rundt, men der kan komme knald på i højsæsonen, siger han.

Han peger desuden på, at han har set en stigning i antallet af turister de senere år, og han mener, at området bliver nødt til at udvikle sig i stedet for at lade stå til.

- Ellers forsvinder det hele, huspriserne falder, og brugsen forsvinder, for den lever på grund af turisterne, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Byens mindste isbutik sælger ud af varelaget før sæson-nedlukning og ny ejer: - Det har været mega sjovt

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers

René har reddet den svingdør, der har set det hele ske: Nu går byggeriet af lejligheder i gang i den gamle kro

Randers

Den stærke blæst pressede vandet ind i de små havne: Se højvandsfoto fra Mellerup og Voer

Sport For abonnenter

Billeder og reaktioner fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én ting glæder Randers HK-chefen

Alarm 112

Flere formodede spritbilister fredag

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Randers

Fra stille villavej til trafikhelvede: Beboere i kamp for at få trafikken væk fra deres vej

Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Randers

Dyrehaven begynder at skyde hjorte for at holde bestanden nede: EU-regler kan betyde, at næsten alle havens hjorte skal aflives

Annonce