Annonce
Navne

Politisk interesse blev tidligt vakt

Charlotte Broman Mølbæk er ny formand for SF i Randers. Foto: Richard Sylvestersen.

SF-formand Charlotte Broman Mølbæk arbejder til daglig som familiekonsulent

Som tidligere kort omtalt er det et ægte generationsskifte, SF i Randers har foretaget med valget af Charlotte Broman Mølbæk, 35 år, som formand, idet hun afløser sin mor, Alice Mølbæk, på posten.

Interessen for politik blev tidligt vakt hos Charlotte Broman Mølbæk. Der blev diskuteret politik i hjemmet i Bjerregrav, hvor Charlotte Broman Mølbæk er vokset op sammen med tre yngre søstre.

»Valgaftener var festaftener, hvor vi spiste rejemad«, fortæller Charlotte Broman Mølbæk.

Annonce

Efter ni år i den lokale skole kom Charlotte Broman Mølbæk på Randers Statsskole, hvorfra hun i 1996 tog en sproglig studentereksamen.

Som lige godt 18-årig flyttede Charlotte Broman Mølbæk til Randers. For at tjene penge arbejdede hun i weekenderne i Bjerregrav Brugsforening og fik senere job i den børnehave i Bjerregrav, som hun selv havde gået i.

I februar 1999 blev Charlotte Broman Mølbæk optaget på pædagoguddannelsen i Randers og var færdig med sin uddannelse i sommeren 2002.

Første job var et barselsvikariat i en vuggestue i Gellerup ved Aarhus. Det varede i ni måneder, indtil Charlotte Broman Mølbæk selv blev gravid.

Efter endt barsel fik Charlotte Broman Mølbæk ansættelse ved Glarbjerghus i Randers og kom til at arbejde med akut tvangsfjernede børn fra nul til 18 år.

I 2007 fik Charlotte Broman Mølbæk sit nuværende job som familiekonsulent ved Familiehuset, som har lokaler på Infantivej, hvor Glarbjerghus tidligere havde hjemme.

Arbejdsområdet er familier med problemer - ikke altid et lige let job, men som Charlotte Broman Mølbæk selv siger:

»Med tålmodighed, rummelighed og humor når vi frem til at punkt, hvorfra vi kan arbejde«.

Charlotte Broman Mølbæk var i den oprindelig opstilling til byrådsvalget placeret som nummer 2 på SFs liste efter Kasper Fuhr Christensen, og den placering bevarer hun, efter at spidskandidaten som bekendt har forladt SF.

Der nedsættes nu et kandidatudvalg, som skal finde frem til, hvilke personer, SF stiller med.

»Jeg tror, vi får en rigtig god proces, som gerne skulle være afsluttet sidst i februar, måske allerførst i marts«, siger Charlotte Broman Mølbæk.

Charlotte Broman Mølbæk er mor til tre, nemlig Nina på ni, Noa på seks og Liva, der selv siger, at hun er to-tre år. Hun fylder tre til maj.

Et ægteskab, der kom til at vare i 10 år, er lige under under opløsning, i øvrigt i god ro og orden.

I sin fritid holder Charlotte Broman Mølbæk meget af sin ugentlige zumba-dans i den gamle Hadsundbaneremise. Ellers er det politik, familie og gode venner, der optager fritiden.

Den politiske interesse fra hjemmet i Bjerregrav har også sat sig andre spor. Charlotte Broman Mølbæks 22-årige søster Louise er således aktiv i SFU i Aarhus og medlem af ungdomsorganisationens landsledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce