Annonce
Randers

Politiske veteraner deltager i lokalt Folkemøde

Bertel Haarder og Marianne Jelved under et fælles besøg på det kinesiske kulturcenter i København. Begge politiske veteraner dukker op til Folkemødet om fremtidens lokaldemokrati i Randers. Arkivfoto: Keld Navntoft/Scanpix
De to tidligere ministre og mangeårige folketingsmedlemmer Bertel Haarder og Marianne Jelved deltager begge i Folkemødet om fremtidens lokaldemokrati i Randers.

Randers: Når der i slutningen af august er Folkemøde om fremtidens lokaldemokrati i Randers, bliver det med oplæg fra nogle sværvægtere i dansk politik. Det er de to tidligere ministre og mangeårige folketingsmedlemmer Bertel Haarder (V) og Marianne Jelved (R), der slår vejen forbi.

Bertel Haarder afslutter folkemødets anden dag, søndag 25. august, med et oplæg kl. 16.30-18.30, hvor temaet for mødet er "Demokratiets vilkår anno 2019 - er demokratiet i frit fald? Hvordan ser fremtiden ud for demokratiet?".

Bertel Haarder har været minister i flere regeringer siden 1982 og været medlem af Folketinget i to omgange, først 1975-1999 og igen fra 2005 og frem til nu. Hullet i hans folketingskarriere skyldtes, at han i perioden 1994-2001 var medlem af Europa-Parlamentet og parlamentets næstformand 1997-1999.

Lokalt demokrati

Marianne Jelved deltager tirsdag 27. august, hvor hun er oplægsholder ved et arrangement i Gjerlev Forsamlingshus kl. 18.30-20.30, der som tema har "Lokalsamfundenes rolle i fremtidens lokaldemokrati". Jelved har været medlem af Folketinget siden 1987, og i perioden 2012-2015 var hun kulturminister.

Folkemødet om fremtidens lokaldemokrati har under temaet "Randers Kommune de næste 100 år – hvordan udvikler vi det lokale demokrati?" til formål - i anledning af 100 året for indførelse af det kommunale folkestyre i Randers - at sætte fokus på det lokale demokrati og dets fremtidige udviklingsmuligheder.

Folkemødet åbnes med et heldagsarrangement i Underværket lørdag 24. august.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Annonce