Annonce
Navne

Populær gymnastikpædagog blev 89 år: Hun udviklede en hybrid mellem jazzballet og gymnastik

Gymnastikpædagog Ann Mardahl er død, 89 år gammel. Privatfoto: Lars Mardahl

Nekrolog: Jesper Mardahl har på vegne af familien sendt følgende nekrolog om sin mor, gymnastikpædagog Ann Mardahl, Aarhus C, der er død, 89 år gammel:

Ann Mardahl var exam. gymnastikpædagog, uddannet fra den anerkendte gymnastikpædagog Liss Burmester i København, og startede i 1962 sit eget institut i Aarhus. Først på Paludan-Müllers Vej, sidenhen på Rudolf Steinerskolen. For mange af hendes elever var det dog de 20 år i Klostergade 34, der udgjorde rammen om instituttet.

Hun udviklede en helt særlig hybrid mellem jazzballet og gymnastik, der lagde vægt på brug af hele kroppen og stærk rytmik, kombineret med ballettens elegante udtryk. Denne helt særlige stil blev meget populær, og Institut Ann Mardahl blev den største private skole i Jylland med over 700 elever hver sæson.

Annonce

Herudover drev hun i mange år specielle lærerkurser, der gjorde hende kendt og respekteret blandt gymnastikpædagoger over hele landet, og tilbød også en decideret uddannelse som exam. gymnastikpædagog.

Hendes særlige elitehold optrådte ved mange stævner i Danmark, ved forskellige lejligheder i udlandet, i et særligt samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium omkring koreografi og opvisning til Igor Stravinskys ”Ragtime” og ikke mindst ved en række egne opvisninger i Musikhuset Aarhus med hendes egne koreografier.

Udover dansen og balletten var Ann Mardahl meget optaget af kulturlivet med særlig interesse for opera, klassisk musik – og selvfølgelig jazz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce