Annonce
Kultur

Populær musiktradition hænger i en tynd tråd

Orkesterchef David Riddell ved endnu ikke, om han i år bliver nødt til at bryde traditionen med at give slotskoncert på herregårdene omkring Randers: Arkivfoto
Siden 1955 har Randers Kammerorkester givet koncerter på slottene omkring Randers. Spørgsmålet er, om orkestret kan plotte koncerter ind i efterårets program.

Randers: Lige nu er det uvist, om Randers Kammerorkester bliver tvunget til at bryde en 65 år gammel og særdeles populær musiktradition på grund af coronaen og forsamlingsforbud.

- Vi venter spændt på myndighedernes udspil om fase to af genåbning af Danmark, og hvordan lempelserne bliver, siger Bjarne Mørch-Jensen, der er ved at lægge sidste hånd på orkestrets nye sæsonprogram.

Hvis alle restriktioner om forsamling bortfalder, er der selvsagt ikke noget problem.

Det er der derimod, hvis der stadig kræves, at der skal holdes to meters afstand mellem mennesker.

- Hvis vi skal overholde påbud om, at musikerne skal sidde med to meters afstand til hinanden og med to meters afstand til publikum, så giver det ikke nogen mening. For så bliver der simpelthen ikke plads til publikum, siger orkesterchef David Riddell.

Og så bliver slotskoncerterne aflyst.

De har ellers stået på repertoiret siden 1955 og spilles i juni og august.

Derfor bliver der talt på knapper. For sæsonens program er klar til at gå i trykken, temmelig meget forsinket på grund af coronakrisen.

- Vi kan først afgøre, om slotskoncerterne bliver til noget i dette her forår, når vi ved, hvad Mette Frederiksen har at sige 10. maj, konkluderer Bjarne Mørch-Jensen, der har deadline på programmet et par dage efter statsministerens udmelding.

Billetsalget til den kommende sæson starter 10. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Flere ulovligheder i trafikken

Randers FC

Før grundspillets sidste opgør: Navne, noter og bud på Thomasbergs 11 udvalgte

Randers FC For abonnenter

Grus i den randrusianske målmaskine: Her er Randers FC-lejrens forklaring

Annonce