Annonce
Randers

Populært issted i Kristrup stoppet i udeservering: Politiet tog medansvar for misforståelsen

Claus Andersen og Mette Holme åbnede Grill Grønlund for to år siden. Deres issalg tiltrækker mange mennesker i den lune påske, men forholdsreglerne overholdes. Der var dog lige en lille misforståelse med udeservering, som Østjyllands Politi måtte rette onsdag aften. Arkivfoto: Laila Hj. Clausen
Onsdag aften var Østjylland Politi forbi Grill Grønvang i Kristrup. De kunne fortælle, at det ikke var lovligt at lade gæsterne spise mad og is udendørs. Ejer Mette Holme undrede sig. For politiet havde netop givet tilladelse til præcis det på en af hendes andre spisesteder.
Annonce

Randers: - Vi møder ikke nogen, som er interesserede i at bryde reglerne, siger fungerende politiinspektør Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi.

De måtte onsdag aften i en god samtale bede Grill Grønvang om at fjerne muligheden for, at gæsterne kunne nyde deres take-away direkte udenfor caféen.

- Vi havde en god dialog, og der blev ikke givet nogen bøder, slår politiinspektøren fast.

Ifølge Mette Holme, som også står bag Kalø Slotscafé, havde de søndag spurgt politiet, om slotscaféen måtte sætte udendørs borde op med god afstand. Efter tjek med vagthavende havde de fået lov. Derefter havde de selv tænkt, at ordningen også måtte gælde i Kristrup.

- Vi vil følge retningslinjerne, men kunderne efterspørger det, og de kan sagtens finde ud af at holde afstand, forklarer hun.

Annonce

Politiet var blevet klogere

Onsdag aften beklagede politiet da også til Mette Holme, at hun havde fået andre beskeder tidligere. For reglerne er, at take-away skal medtages fra stedet.

- Jeg er klar over, at de også får nye retningslinjer hele tiden. Vi er stadig gode venner med politiet for det, slår hun fast.

- Vi har på et tidspunkt vurderet, at noget var lovligt, men så bliver man klogere, forklarer fungerende politiinspektør Gert Bisgaard.

Han fortæller, at de også oplever, at beskrivelserne på coronasmitte.dk løbende bliver mere præcise, så de er lettere at styre efter. Desuden slår han fast, at der ikke er generelle problemer på det her område.

- Men vi har mange gode drøftelser med folk om reglerne. Vi tager en god dialog, før vi skrider til påbud, siger Gert Bisgaard.

I Kristrup er både udendørsmøbler og skygge-pavillion pakket væk igen. Men grillen serverer stadig både mad og is - som take-away.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce