Annonce
Randers

Pottemagere til DM i jubilæumsår på Fussingø Slot

På konkurrencens første dag (lørdag) vil publikum i tidsrummet 10-17 kunne se deltagerne arbejde ved fem ens drejeskiver med forskelligt antal kilo ler for mænd og kvinder. Pressebillede
Annonce

Randers: I sommeren 2017 tog Lars Kähler, der er landets ældste udøvende pottemager, initiativ til at genoplive den tidligere tradition med at kåre Danmarks dygtigste pottemager/keramiker.

I år afvikles DM i keramikdrejning på Fussingø Slot i dagene fra 25. til 26. maj.

Årets konkurrence gennemføres som led i markeringen af 125-års jubilæet for Dansk Pottemagerforening af 1894. Foreningen har til formål at skabe et fællesskab mellem fagfolk, der som oftest arbejder selvstændigt på egne værksteder i det daglige.

Foreningens nuværende formand er Signe Kähler. Hun er datter af Lars Kähler og dermed sjette generation af den kendte pottemagerfamilie fra Næstved.

Mesterskabskonkurrencen afvikles i den tidligere hestestald på Fussingø Slot. På konkurrencens første dag vil publikum fra klokken 10 til 17 kunne se deltagerne arbejde ved fem ens drejeskiver med forskellig antal kilo ler for mænd og kvinder.

Deltagerne konkurrerer i to discipliner, og der er gratis adgang til konkurrencen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce