Annonce
Randers

Poulsen fra Randers får grønt lys til supermarina

Sådan ser den færdige marina ved Knudshoved ud ifølge en nu næsten ti år gammel computervisualiserng fra A/S Knudshoved Havn. En ny, som nu skal laves, kommer formentlig efter justeringer til at se lidt anderledes ud.

Efter en halv snes år med stridigheder og afviste klager fra Danmarks Naturfredningsforening har randrusianske Peter Lund Poulsen endelig fået grønt lys til at realisere sin plan om at omdanne den gamle færgehavn i Knudshoved til et sejlermekka.

Annonce

Randers: - Selvfølgelig bliver projektet realiseret. Ellers havde vi ikke kæmpet videre i ti år.

Der er ingen slinger i valsen hos Peter Lund Poulsen, Randers, som for knap ti år siden købte den gamle færgehavn i Knudshoved ved Nyborg med henblik på at omdanne havnen til Danmark største lystbådehavn. Og selv om han siden er løbet ind i langt flere barrierer, end han havde forestillet sig, og selv om han dengang nok have forventet, at den nye marina i dag ville være færdig og i brug, har han ikke mistet gejsten.

- Nej, men nu skal projektet naturligvis løbes i gang igen. Blandt andet skal vi have finjusteret masterplanen, og så skal vi ud at finde nogen at samarbejde med, siger han.

Ambitionerne om at bygge Danmarks største marina med blandt andet en flydende gågade med butikker, cafeer og meget mere samt plads til ikke færre end 2800 både er stadig intakte, og Peter Lund Poulsen er også stadig overbevist om, at Knudshoved får sin supermarina. Hvornår tør han dog ikke på nuværende tidspunkt sætte dato på.

Annonce

Byggestart om et par år

- Men mon ikke, at vi så småt kan begynde anlægsarbejdet om et år eller to, spår han.

Projektet, som fra starten har haft arbejdstitlen "Admiral Marina", har fået byggetilladelse og grønt lys flere gange siden 2009, men er hver gang blevet mødt med klager og indsigelser, som har udskudt det. Undervejs har både Fredningsnævnet, Naturklagenævnet og Natur- og Miljøklagenævnet været inde over, ligesom daværende miljøminister Kirsten Brosbøl på et tidspunkt har været kaldt i samråd om sagen.

Senest fik projektet grønt lys fra Kystdirektoratet i december 2017, men den tilladelse blev også mødt med en klage fra Danmarks Naturfredningsforening. Og det er altså denne klage, som Miljø- og Fødevareklagenævnet netop har afvist og dermed formentlig åbent for endeligt startskud for virkeliggørelsen af projektet. Naturfredningsfolkene er specielt bekymrede for den store bestand af marsvin i farvandet ud for Knudshoved.

- Vi kan jo nu konstatere, at alle klagerne har været helt grundløse, siger Peter Lund Poulsen, som glæder sig over afgørelsen i klagenævnet, men ærgrer sig over, at der skulle gå så mange år.

Annonce

Husbåde

Peter Lun Poulsen har tidligere drevet bådforretningen Sejlerliv.dk i det sydlige Randers. Den bukkede under for følgerne af finanskrisen, men i dag er han udover at være direktør i A/S Knudshoved Havn, som står bag Admiral Marina projektet ved Nyborg, også medindehaver af og salgs- og udviklingsdirektør i Zunshine Living, som producerer og sælger husbåde.

Blandt andet har Zunshine Living leveret den husbåd, som i dag fungerer som opholds- og overnatningssted for lodser i Randers Havn.

- Og husbåde vil også blive en markant del af lystbådehavnen i Knudshoved. Planen er at placere cirka 200 sådanne flydende bygninger, hvilket vil bidrage til at gøre havnen til noget særligt, siger Peter Lund Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Randers FC

Anden testrunde i Randers FC efter coronaramt cheftræner: Lettelse på Viborgvej

Annonce