Annonce
Randers

Præmie-øl brygges i Randers

Ny øl fra Randers Bryghus har fået navnet Redaktøren efter redaktøren på fagbladet »Ølentusiasten«, der er glad for belgisk chimay, hvor Jonas Jacobsen har hentet inspiration. Foto: Annelene Petersen

Randers Bryghus har produceret 3000 flasker af skandinaviens bedste håndbryggede øl 2010

Randers har fået sin egen brygger Jacobsen. Selv om han bor i Nørager og praktiserer sin hobby som håndbrygger hjemme i køkkenet, har Randers Bryghus sat en af hans øl i produktion.

Dog i et beskedent omfang med 3000 flasker.

Det var den øl, der sidste år gjorde håndbrygger Jonas Jacobsen til Skandinaviens bedste håndbrygger 2010. Kåringen faldt i forbindelse med den årlige københavnsk ølfestival.

Annonce

»Håndbryggerne er branchens græsrodsbevægelse, og engang imellem bliver der brygget øl i verdensklasse hjemme ved køkkenbordene,« siger Stefan Kappel fra Randers Bryghus.

»Den her øl er helt speciel, men det er ikke en øl, som vi kommer til at tjene meget på.«

Øllen har fået navnet Redaktøren.

Parterne overvejer i øjeblikket, om der skal brygges endnu en portion på omkring 3000 flasker.

»Det kommer lidt an på interessen for øllen,« siger Stefan Kappel.

»Den er ikke helt billig at brygge, fordi der er dobbelt så mange ingredienser i den som i en almindelig øl, og så skal den stå på fad i længere tid end en gennemsnits øl-type.«

Stefan Kappel betegner øllen som en luksusøl, som hovedsageligt vil blive solgt gennem specialforretninger - på samme måde som de rigtige gode vine bliver solgt i vinforretninger, selv om man også godt kan finde gode vine i supermarkederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC For abonnenter

Tre pokaltitler, DM-sølv og 15 år på førsteholdet i Freja: Bankmanden fyldte trofækontoen helt op

Annonce