Annonce
Navne

Præste- og ægtefolk skal bistå hinanden

Sognepræst Louise Krogh Raahede får assistance til arbejdet af sin ægtefælle. Foto: Annelene Petersen
Sognepræst Louise Krogh Raahede i Haslund-Ølst får sin mand som kollega frem til udgangen af januar.
Annonce

Sognepræst i Haslund-Ølst siden december 2018, Louise Krogh Raahede, er bevilget tid til hjemmetræning af datteren Silke, der har downs syndrom. Silke er tre og et halvt år.

Det betyder, at Louise Krogh Raahede går ned på 50 procents arbejdstid i en stilling, der også indebærer to andre funktioner. Derfor er bliver der ansat en anden præst til at dække de resterende 50 procents tid ind, og det er Louise Krogh Raahedes ægtefælle, cand.theol. og sognepræst Bart vanden Auweele.

Det fremmedklingende navn har den forklaring, at Bart vanden Auweele er belgier af fødsel, vokset op i den historiske by Brügge, hvor hans forældre stadig bor. Hans fulde navn - af flamsk oprindelse - er i øvrigt Bart Kris Lieve vanden Auweele.

Han og Louise Krogh Raahede mødte hinanden, da de begge studerede i den tyske by Tübingen.

Bart vanden Auweele tiltræder stillingen i Haslund-Ølst søndag 1. november, og han er ansat frem til udgangen af januar. Med mulighed for at søge stillingen mere permanent.

I november får Bart vanden Auweele ekstra travlt. Han kan nemlig først komme fri af sit nuværende embede med udgangen af denne måned.

Bart vanden Auweele var i to år sognepræst i Vestervig-Agger og har i ni år været sognepræst i det pastorat, der hedder Hvidbjerg Vesten A-Ørum-Lodbjerg i Thy. Han får med andre ord ikke så lidt kortere transporttid til og fra sit arbejde fremover.

- Og folk her kender jo Bart i forvejen, når han går ture med vores hund, konstaterer Louise Krogh Raahede.

Silke har en storebror, Niels, der er 15 år.

Annonce

En blandet stilling

Stillingen som sognepræst i Haslund-Ølst er en lidt blandet type. Louise Krogh Raahede, der p.t. er ansat i en 100 procents stilling, skal nemlig være til rådighed for Randers Søndre Provsti i 15 procent af sin tid. Typisk har det været ved bisættelser og begravelser i Langå.

Men hertil kommer, at Louise Krogh Raahede også er præst ved arresten i Randers på 25 procents tid.

Stillingen som arresthuspræst indebærer nogle ret specielle vilkår. Således må der af sikkerhedsmæssige årsager kun holdes - korte - gudstjenester med en håndfuld indsatte ad gangen, og de må kun finde sted en onsdag eller en torsdag.

Det betød, at Louise Krogh Raahede i september holdt 12 eller 13 gudstjenester  - hun husker ikke tallet med sikkerhed - hjulpet af en sanger og en pianist og naturligvis iført præstekjole. De mange gudstjenester i september blev holdt over to dage, men sidste år klarede hun ikke færre end 10 julegudstjenester på én dag. Det skal tilføjes, at disse gudstjenester normalt holdes nogen tid før juleaften.

Apropos julegudstjenester har coronakrisen også givet anledning til nytænkning i Haslund-Ølst. Sidstnævnte kirke er ikke ret stor, og som bekendt må ikke alle sæder være besat. Så i stedet for en gudstjeneste her torsdag den 24. december holdes den på Designhøjskolen på Brusgård kl. 15.30.

I Haslund Kirke bliver der gudstjeneste for børn kl. 10 og desuden tre andre julegudstjenester, nemlig kl. 11.15, kl. 13 og kl. 14.15. Alle ved enten Louise Krogh Raahede eller Bart vanden Auweele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra sæsonens første hjemmesejr: Specielt én kom med brystkassen forrest

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Randers FC

Så lykkedes det på hjemmebane: Randers FC kontrollerede mod fynboer

Annonce