Annonce
Navne

Præsten er blevet en flittig forfatter

Uffe Espelund Klausen skriver bøger med bibelsk indhold. Privatfoto
Uffe Espelund Klausen skriver bibelske tekster både for børn og voksne.

Fra sit hjem på Ølstvadbrovej driver tidligere sognepræst i Råby-Sødring, Uffe Espelund Klausen, 74 år, forlaget Nesualk. Skarpsindige læsere vil hurtigt se, at staves forlagets navn bagfra, hedder det Klausen.

Efter perioden i Råby-Sødring har Uffe Espelund Klausen i henved fire år haft en stilling som præst ved Balle Valgmenighed, ikke langt fra Vejle. Den stilling, der var på halv tid, sagde han farvel til 1. oktober sidste år,  og han arbejder nu som forfatter til bøger med bibelsk inspiration og do. indhold.

En serie med titlen "Morfar fortæller bibelhistorie" er allerede udkommet. Der er tale om tre hæfter med titlerne "Maria får besøg", "Jesus bliver født" og "De tre vise mænd".

Annonce

Desuden har Uffe Esplelund Kluasen udgivet bogen "Det gamle hus får besøg", der blandt andet handler om naboens tre høns.

- Vi bor jo selv i et gammelt hus, forklarer forfatteren med henvisning til privatbopælen ved Ølst. Husstanden tæller også hustruen Hanne.

For konfirmander

Aktuelt har Uffe Espelund Klausen netop skrevet og udgivet bogen "Quiz for konfirmander".

- Jeg véd jo fra fra 40 år med undervisning af konfirmander, at de gerne lære noget kontant, forklarer Uffe Espelund Klausen, der tilføjer, at den nye bog også med udbytte kan læses af, hvad han kalder tidligere konfirmander - altså et voksent publikum.

Uffe Espelund Klausen er, som mange vil vide, søn af det tidligere så kendte forstanderpar på Hadsten Højskole, Marie og Thorkild Klausen.

Inden Uffe Espelund Klausen blev præst, i øvrigt ordineret i domkirken i Aalborg, Budolfi Kirke, var han i 10 år selv højskolelærer. Han fik sit første embede som sognepræst i Vendsyssel, kom senere til Hornbæk-Tånum og til Jelling, inden han virkede som sognepræst i Råby-Sødring gennem 19 år.

Uffe Espelund Klausen udgav i 2009 sammen med 10 studiekammerater bogen "Otteogtres". I 2011 udgav han bogen "Oh, at være en hyrde".

Annonce

Ny præst indsættes

I månederne efter Uffe Espelund Klausens farvel til stilling ved Balle Valgmenighed har man haft to vikarer. Men 8. august indsættes en ny valgmenighedspræst, nemlig dr. theol. Anders Kingo, 76 år.

Anders Kingo er født i Løgumkloster, hvor hans forældre var lederpar på en efterskole, men hans opvækst kom til at foregå mest i Nr. Nissum. Han er teologisk kandidat fra Aarhus Universitet 1995 og kendt som ekspert i Søren Kierkegaard, om hvem han har skrevet flere bøger.

Den teologiske doktorgrad er fra Københavns Universitet.

Undervejs i sin karriere har Anders Kingo været præst ved Vor Frue Kirke i Aarhus og sideløbende hospitals og fængselspræst, i Ullerup ved Sønderborg og senest ved Helsingør Provsti, nemlig ved Helsingør Domkirke.

To gange har Anders Kingo uden held stillet op til bispevalg, nemlig i Haderslev i 1998 og  i Ribe i 2003.

Anders Kingo er far til fire børn fra to ægteskaber. Hans første hustru døde, og det andet ægteskab holdt ikke. Kirkeligt set har han tidligere betegnet sig som grundtvigsk-tidehvervsk.

Som et kuriosum kan nævnes, at Anders Kingos oldefar på et tidspunkt mente at have fundet frem til, at familien var i slægt med salmedigteren Thomas Kingo.

Balle Valgmenighed er stiftet i 1883.

Det er netop Balle Valgmenighed, der i sensommeren skal være vært for det årlige stævne for valgmenigheder, heriblandt Mellerup Valgmenighed og Norddjurslands Valgmenighed. Temaet for stævnet i år er den nye udgave af Højskolesangbogen.

Anders Kingo afløser Uffe Espelund Klausen i Balle Valgmenighed. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Randers For abonnenter

Parkeringskaos tvinger Nynne til at parkere ulovligt: Hun bor i det område, hvor der udskrives suverænt flest p-bøder i Randers

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Mikkel klagede over 112: Vagtcentralen vil lære af episode i det randrusianske natteliv

Randers For abonnenter

Jon budgetterede med bøder, indtil han fik nok: Se kortet over hvor der er størst risiko for at få en parkeringsbøde i Randers

Randers

Tilbage i Café Blicher: Mogens overtog sin "egen"café efter 18 års fravær

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Randers FC For abonnenter

Mindst 60 millioner kroner på spil, når Randers FC på mandag er i bowlen: Sådan kan det ende i en drømmelodtrækning

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Mellerup Valgmenighed søger stadig ny præst

Randers

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fra Stevnstrup fanget i haglstorm på autobahn

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Randers

Fuskede bilforhandlere med priserne på importerede biler? Nu skal sagkyndige hjælpe retten med at beregne værdien af 205 biler

Leder For abonnenter

Komplet hul i hovedet: Er der en voksen hjemme, der kan vække en minister, der synes at snorksove?

Podcast

Torben byggede en friskole og dræbte Ørum Skole

Annonce