Annonce
Navne

Præstestilling opslås ledig efter sommerferien

Den nye præst skal bo i Øster Tørslev, kan forretningsudvalgsformand Erik Egelund Pedersen (foto), slå fast. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Det ligger nu fast, at den tredje sognepræst i Ommersyssel Østre Pastorat skal bo i Øster Tørslev.

Den ledige stilling som sognepræst i Ommersyssel Østre Pastorat, der har været ubesat, siden sognepræst Peder Svejgaard Pedersen blev fritstillet med udgangen af december 2019, vil først blive opslået efter sommerferien.

Det oplyser bispesekretær Aase Jensen, Aarhus Stift.

Til gengæld ligger det nu helt klart, at den kommende præst skal bo i præstegården i Øster Tørslev. Det er der truffet endelig beslutning om her i foråret, oplyser Erik Egelund Pedersen, Gjerlev, der er formand for forretningsudvalget.

Annonce

Bygningen midt i Øster Tørslev skal sættes i stand, inden den nye præst med eventuel familie kan flytte ind, og det arbejde tør Erik Egelund Pedersen ikke sætte nogen tidshorisont for.

- Ting i folkekirken tager tid, nøjes han med lakonisk at konstatere.

Allerede i sensommeren sidste år indstillede menighedsrådene til biskop Henrik Wigh-Poulsen, at den kommende sognepræst skulle bo i Øster Tørslev, og det synspunkt tog biskoppen til efterretning. Dermed var planer om at opføre en ny præstebolig i Råby definitivt opgivet.

Bopælspligt

Der er bopælspligt knyttet til alle tre stillinger som sognepræst i Ommersyssel Østre Pastorat.

Kirkebogsførende sognepræst Lone Nyeng bor i præstegården i Hald, og sognepræst David Hindsholm Matras bor i Udbyneder Præstegård.

Den hidtidige præstegård i Råby, hvor senest sognepræst Uffe Espelund Klausen boede, er solgt til privat beboelse, og det samme gælder præsteboligen Gjerlev, der senest var beboet af sognepræst Karen Brunbjerg.

Under vakancen er det sognepræst Torben Brink, der assisterer Lone Nyeng og David Hindsholm Matras. Han og hustruen Julie Brink har hidtil boet i præstegården i Lisbjerg, der er hans tidligere embedsbolig, men er nu fraflyttet.

- Bygningen skal sælges til privat beboelse, oplyser menighedsrådsformand Heidi Damgaard.

Inden Torben Brink blev vikar i storpastoratet, havde han en tid været ansat i en lignende stilling i Kristrup Sogn, og han afløste sognepræst Laila Hansen, Viborg, i Ommersyssel.

Torben Brink og hustruen er flyttet ind i et sommerhus i Sødring. Julie Brink er til daglig sekretær for Jysk Fynske Mediers administrerende direktør Jesper Rosener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Fornem pris til Øster Tørslev-dreng

Randers

Lørdagens coronatal lokalt: Smittetallet er steget i Favrskov og Mariagerfjord

Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Annonce