Annonce
Randers FC

Prøvespiller debuterede, da Randers FC kontrollerede mod Hobro: Thomasberg så flere lyspunkter i rigtig god start

17-årige Filip Bundgaard bankede på fornem vis Randers FC i front i det første minut, da kronjyderne slog Hobro IK 3-0. Arkivfoto: Bo Amstrup/Scanpix
Thomas Thomasberg lukker i om sin fremtid, men var ganske tilfreds med Randers FC-indsatsen i årets første testkamp, hvor han så nogle af prøvespilleren Prince Kwabena Adus kvaliteter. Det var dog en veloplagt duo, som stjal overskrifterne.

Fodbold: Resultatet var i princippet underordnet, da Randers FC fredag gik på banen mod Hobro IK. Årets første træningskamp handlede først og fremmest om at få så mange minutter i benene hos så mange spillere som muligt.

Den mission lykkedes til fulde med 11 udskiftningerne undervejs, og så var en stensikker sejr på 3-0 da også værd at tage med.

- Det var en rigtig god start. Jeg så en god energi og kvalitet, hvor vi gav minimalt væk og med lidt held og dygtighed kunne have scoret det dobbelte antal mål. Jeg er positivt overrasket over, at vi kunne styre det så meget, lød det fra Thomas Thomasberg efter kampen, hvor han også gjorde det klart, at han ikke ønsker at forholde sig til de mange rygter om det ledige trænersæde i AaB:

Annonce

- Der er nok spekulationer og skriverier, så det gider jeg ikke bidrage til. Det var rarest, hvis de ikke var der. Jeg har det bedst med, at tingene er afklaret.

Der er nok spekulationer og skriverier, så det gider jeg ikke bidrage til. Det var rarest, hvis de ikke var der. Jeg har det bedst med, at tingene er afklaret.

Thomas Thomasberg om de mange rygter om det ledige trænersæde i AaB

Har du en deadline for, hvornår du gerne vil have en afklaring?

- Nej. Det må vi se. Vi arbejder, som vi altid har gjort, og nu er vi kommet fint i gang med den første træningskamp, siger Randers FC-chefen.

Flyvende Filip

Der var da heller ingen slinger i valsen på sidelinjen, hvor cheftræneren var lige så indlevende som altid. Hvad enten det var en linjedommer, som vinkede et indkast forkert, eller Karl Leth, som skulle have ekstra mange informationer på sin noget uvante højre back.

Langt henad vejen var det dog begrænset, hvor meget der skulle justeres fra bænken. Julerust var der nemlig intet af hos spillerne, som særligt i første halvleg spillede bundholdet fra 1. division ned under eget kunstgræs.

Kampen i tal

Træningskamp

Hobro IK - Randers FC 0-3 (0-3)

0-1 Filip Bundgaard (1.)

0-2 Tosin Kehinde (13.)

0-3 Simon Graves (18.)

Randers FC (4-4-2): Jonas Dakir – Karl Leth (Tobias Klysner, 46.), Simon Graves (Simon Piesinger, 46.), Jesper Lauridsen (Jeppe Kudsk, 46./Andreas Pisani, 77.), Björn Kopplin (Alexander Simmelhack, 70.) – Tosin Kehinde (Issah Salou, 46.), Vincent Onovo (Mads Enggård, 46.), Lasse Berg Johnsen (Vito Hammershøy-Mistrati, 46.), Simon Tibbling (Jakob Ankersen, 46.) – Filip Bundgaard (Stephen Odey, 46.), Prince Kwabena Adu (Nicolai Brock-Madsen, 46).

Ubenyttet: Patrik Carlgren.

Fraværende: Alhaji Kamara (Africa Cup of Nations), Marvin Egho (skade), Joel Kabongo (skade), Oliver Bundgaard (skånekost), Frederik Lauenborg (corona), Mikkel Kallesøe (corona).

Advarsler: Mads Enggård (75.).

Tonen blev allerede slået an i det første minut, hvor 17-årige Filip Bundgaard hamrede et langskud i netmaskerne. Blot en af mange gode aktioner fra offensivtalentet, som var i sprudlende spillehumør på sin position som hængende angriber.

- Det var godt fra Filip. Han er en individuel spiller, som kan nogle specielle ting. Han skal ikke bruge mange chancer for at lave mål. Vi har set det i glimt fra ham, men det har ikke helt hængt sammen med holdet. Det begynder det at gøre nu i spillet med og uden bold. Der lægger han mere og mere på, siger Thomas Thomasberg.

Annonce

Tiltrængt Tosin-mål

Lige så livlig var Tosin Kehinde, som kort efter på klinisk vis skruede et følt langskud helt ud til stolperoden til 2-0. En skarphed, som ellers har været en mangelvare hos kantspilleren, der endda var centimeter fra at blive dobbelt målscorer med endnu et langskud før pausen.

- Det er noget af det, vi har manglet. Vi skal have nogle udover Vito Hammershøy-Mistrati, som kan score fra andet geled. Jakob Ankersen kommer også til nogle chancer i kampen, men han mangler lige den sidste skarphed, siger Thomas Thomasberg om sin indskifter.

Den ene gang var det træværket, som stod i vejen for Ankersens hovedstødsforsøg, mens den anden gode mulighed gled ud i sandet, da kantspilleren forsøgt at heade på tværs i stedet for at afslutte selv.

Uskarphed var generelt et tema efter pausen, hvor også Vito Hammershøy-Mistrati var en af synderne, da han bankede en enorm chance ud på den bagvedliggende parkeringsplads. En sølle skæbne på et ellers fantastisk veludført angreb fra hele holdet.

Stephen Odey burde med lidt god vilje også være kommet på tavlen efter en følt bold i feltet fra Simon Piesinger, men pandebåndet kom lige præcis ikke frem tide.

For kampens resultat var det dog ligegyldigt, da Simon Graves allerede i det 18. minut havde afgjort sagerne med hjælp fra Jesper Lauridsen, som lettere tilfældigt fik forvildet et indlæg hen til sin forsvarskollega, der nemt kunne tjatte kuglen i mål.

Annonce

Fornuftig "debut"

Sådan en chance havde 18-årige Prince Kwabena Adu nok håbet at få, da prøvespilleren efter 11 måneders genoptræning igen kunne deltage i en fodboldkamp.

Ghaneseren måtte dog nøjes med et forsøg i sidenettet i sin uofficielle debut for Randers FC.

- Det var ganske fint, uden at han brændte banen af. Han kom i nogle fine situationer, mens det andre gange gik for langsomt. Der er noget fart og fysik i ham, og vi har set på træningsbanen, at han afslutter ganske habilt, siger Thomas Thomasberg om talentet, som begyndte at træne med førsteholdstruppen den forgangne uge og fortsætter med at vise sig frem på Viborgvej nogle uger endnu.

- Han skal stadig lære en masse ting. Meget af det handler om at lære holdkammeraterne at kende, men vores spillestil er også noget mere struktureret, end han har været vant til. Vi kan godt se, at der er nogle kvaliteter, så vi skal danne os et billede af, om det er noget, vi kan bygge videre på, uddyber cheftræneren.

Annonce
Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Stadig 25 mand i gang med brandslukning i kæmpe affaldsbunke: Men der er godt nyt

Randers For abonnenter

Egons gamle gasfyr og resten af forstaden er røget bag i fjernvarmekøen: Disse tre landsbyer vil Verdo regne på i stedet

Randers

Fra store planer til tvivlsomme byggerier: Sådan er det gået med Randers-eventyret i Kina

Randers

Kæledyrskonflikt førte til trusler om at skyde politiet med oversavet jagtgevær: Nu har gerningsmanden fået sin dom

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Randers

Med drone og HazMat-suits får beredskabet styr på branden i 100 ton affald: Se video af slukningsarbejdet her

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Randers

Se video: Voldsom bilbrand sendte store mængder røg ind over motorvejen

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

Verdenskendt Google-bil ruller ind på Rådhustorvet: Del dit bedste Street View-øjeblik med os

Sport For abonnenter

Kniven for struben, bortvist cheftræner og parløb i toppen: De lokale serieklubber positionerer sig til slutspurten

Randers

Så du dem? Klatrere rappellede ned fra Amtsavisens tag

Annonce