Annonce
Randers FC

Prøvespiller debuterede, da Randers FC kontrollerede mod Hobro: Thomasberg så flere lyspunkter i rigtig god start

17-årige Filip Bundgaard bankede på fornem vis Randers FC i front i det første minut, da kronjyderne slog Hobro IK 3-0. Arkivfoto: Bo Amstrup/Scanpix
Thomas Thomasberg lukker i om sin fremtid, men var ganske tilfreds med Randers FC-indsatsen i årets første testkamp, hvor han så nogle af prøvespilleren Prince Kwabena Adus kvaliteter. Det var dog en veloplagt duo, som stjal overskrifterne.

Fodbold: Resultatet var i princippet underordnet, da Randers FC fredag gik på banen mod Hobro IK. Årets første træningskamp handlede først og fremmest om at få så mange minutter i benene hos så mange spillere som muligt.

Den mission lykkedes til fulde med 11 udskiftningerne undervejs, og så var en stensikker sejr på 3-0 da også værd at tage med.

- Det var en rigtig god start. Jeg så en god energi og kvalitet, hvor vi gav minimalt væk og med lidt held og dygtighed kunne have scoret det dobbelte antal mål. Jeg er positivt overrasket over, at vi kunne styre det så meget, lød det fra Thomas Thomasberg efter kampen, hvor han også gjorde det klart, at han ikke ønsker at forholde sig til de mange rygter om det ledige trænersæde i AaB:

Annonce

- Der er nok spekulationer og skriverier, så det gider jeg ikke bidrage til. Det var rarest, hvis de ikke var der. Jeg har det bedst med, at tingene er afklaret.

Der er nok spekulationer og skriverier, så det gider jeg ikke bidrage til. Det var rarest, hvis de ikke var der. Jeg har det bedst med, at tingene er afklaret.

Thomas Thomasberg om de mange rygter om det ledige trænersæde i AaB

Har du en deadline for, hvornår du gerne vil have en afklaring?

- Nej. Det må vi se. Vi arbejder, som vi altid har gjort, og nu er vi kommet fint i gang med den første træningskamp, siger Randers FC-chefen.

Flyvende Filip

Der var da heller ingen slinger i valsen på sidelinjen, hvor cheftræneren var lige så indlevende som altid. Hvad enten det var en linjedommer, som vinkede et indkast forkert, eller Karl Leth, som skulle have ekstra mange informationer på sin noget uvante højre back.

Langt henad vejen var det dog begrænset, hvor meget der skulle justeres fra bænken. Julerust var der nemlig intet af hos spillerne, som særligt i første halvleg spillede bundholdet fra 1. division ned under eget kunstgræs.

Kampen i tal

Træningskamp

Hobro IK - Randers FC 0-3 (0-3)

0-1 Filip Bundgaard (1.)

0-2 Tosin Kehinde (13.)

0-3 Simon Graves (18.)

Randers FC (4-4-2): Jonas Dakir – Karl Leth (Tobias Klysner, 46.), Simon Graves (Simon Piesinger, 46.), Jesper Lauridsen (Jeppe Kudsk, 46./Andreas Pisani, 77.), Björn Kopplin (Alexander Simmelhack, 70.) – Tosin Kehinde (Issah Salou, 46.), Vincent Onovo (Mads Enggård, 46.), Lasse Berg Johnsen (Vito Hammershøy-Mistrati, 46.), Simon Tibbling (Jakob Ankersen, 46.) – Filip Bundgaard (Stephen Odey, 46.), Prince Kwabena Adu (Nicolai Brock-Madsen, 46).

Ubenyttet: Patrik Carlgren.

Fraværende: Alhaji Kamara (Africa Cup of Nations), Marvin Egho (skade), Joel Kabongo (skade), Oliver Bundgaard (skånekost), Frederik Lauenborg (corona), Mikkel Kallesøe (corona).

Advarsler: Mads Enggård (75.).

Tonen blev allerede slået an i det første minut, hvor 17-årige Filip Bundgaard hamrede et langskud i netmaskerne. Blot en af mange gode aktioner fra offensivtalentet, som var i sprudlende spillehumør på sin position som hængende angriber.

- Det var godt fra Filip. Han er en individuel spiller, som kan nogle specielle ting. Han skal ikke bruge mange chancer for at lave mål. Vi har set det i glimt fra ham, men det har ikke helt hængt sammen med holdet. Det begynder det at gøre nu i spillet med og uden bold. Der lægger han mere og mere på, siger Thomas Thomasberg.

Annonce

Tiltrængt Tosin-mål

Lige så livlig var Tosin Kehinde, som kort efter på klinisk vis skruede et følt langskud helt ud til stolperoden til 2-0. En skarphed, som ellers har været en mangelvare hos kantspilleren, der endda var centimeter fra at blive dobbelt målscorer med endnu et langskud før pausen.

- Det er noget af det, vi har manglet. Vi skal have nogle udover Vito Hammershøy-Mistrati, som kan score fra andet geled. Jakob Ankersen kommer også til nogle chancer i kampen, men han mangler lige den sidste skarphed, siger Thomas Thomasberg om sin indskifter.

Den ene gang var det træværket, som stod i vejen for Ankersens hovedstødsforsøg, mens den anden gode mulighed gled ud i sandet, da kantspilleren forsøgt at heade på tværs i stedet for at afslutte selv.

Uskarphed var generelt et tema efter pausen, hvor også Vito Hammershøy-Mistrati var en af synderne, da han bankede en enorm chance ud på den bagvedliggende parkeringsplads. En sølle skæbne på et ellers fantastisk veludført angreb fra hele holdet.

Stephen Odey burde med lidt god vilje også være kommet på tavlen efter en følt bold i feltet fra Simon Piesinger, men pandebåndet kom lige præcis ikke frem tide.

For kampens resultat var det dog ligegyldigt, da Simon Graves allerede i det 18. minut havde afgjort sagerne med hjælp fra Jesper Lauridsen, som lettere tilfældigt fik forvildet et indlæg hen til sin forsvarskollega, der nemt kunne tjatte kuglen i mål.

Annonce

Fornuftig "debut"

Sådan en chance havde 18-årige Prince Kwabena Adu nok håbet at få, da prøvespilleren efter 11 måneders genoptræning igen kunne deltage i en fodboldkamp.

Ghaneseren måtte dog nøjes med et forsøg i sidenettet i sin uofficielle debut for Randers FC.

- Det var ganske fint, uden at han brændte banen af. Han kom i nogle fine situationer, mens det andre gange gik for langsomt. Der er noget fart og fysik i ham, og vi har set på træningsbanen, at han afslutter ganske habilt, siger Thomas Thomasberg om talentet, som begyndte at træne med førsteholdstruppen den forgangne uge og fortsætter med at vise sig frem på Viborgvej nogle uger endnu.

- Han skal stadig lære en masse ting. Meget af det handler om at lære holdkammeraterne at kende, men vores spillestil er også noget mere struktureret, end han har været vant til. Vi kan godt se, at der er nogle kvaliteter, så vi skal danne os et billede af, om det er noget, vi kan bygge videre på, uddyber cheftræneren.

Annonce
Randers For abonnenter

Mæglere ser lys fremtid for Randers: - Befolkningstilvækst er et godt salgsargument, så væksten bliver selvforstærkende

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Så er den gal igen: Slagter fortsætter med at sælge kød, selv om hans butik er lukket af myndighederne

Randers For abonnenter

Randers fik ingen puljepenge, men: Formand er klar til at kæmpe for mindre teams i hjemmeplejen

Randers FC

Snart går jagten på de sidste billetter til Leicester-braget ind: - Det overstiger langt, hvad vi oplever mod AGF eller Brøndby

Debat For abonnenter

Her tænker man kun på penge og ikke anstændighed: Derfor er Facebook ikke et medie

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Leder For abonnenter

Skidt og skrald: Sådan skaber vi et større Randers ved en lille indsats

Kultur

Dronningens liv dramatiseres: Ny musical hylder Margrethe

Randers For abonnenter

Nangcy oplever en strøm af fremmede i hjemmet: Alle undrer sig over det store gennemtræk af personale

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Randers For abonnenter

Jacob er ikke som de fleste. Han samler det skrald, vi andre smider overalt – også de brugte mundbind

Leder For abonnenter

Bussen mellem Randers og Aarhus: Et skridt i en rigtig retning, men Midttrafik er på ingen måde i mål

Randers

Mølballe har købt polstermøbel-fabrik: - Det er et nyt ben i vores produktion, men det har alt andet også været engang

Annonce