Annonce
Østjylland

Premier League vil kopiere AGF

Der blev bidt negle på storskærmen, da AGF mødte OB hjemme. Nu kan engelske fodboldfans formentlig se frem til at mødes til fodbold på samme måde. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Ifølge mediet The Atletic kan de engelske fodboldfans også se frem til at mødes på virtuelle tribuner.
Annonce

FODBOLD: 17. juni ruller bolden atter i England, når Premier League-spillerne får lov til at komme på græs efter en lang corona-pause.

Og ifølge det engelske medie The Athletic, så er den engelske liga blevet inspireret af et tiltag, som blandt andre AGF har indført.

De engelske klubber må nemlig heller ikke lukke tilskuere ind til kampene af frygt for smittespredning af Covid-19, og derfor har Premier League planer om at kopiere AGF og lave storskærme med virtuelle tribuner med klubbernes fans.

Ifølge The Athletic blev foreslaget om de virtuelle tribuner fremlagt for Premier Leagues medlemmer torsdag – og godkendt.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce

Får opbakning hjemme fra stuerne

AGF præsenterede første gang konceptet i lokalopgøret mod Randers FC 28. maj og siden i hjemmekampen mod OB 1. juni.

I samarbejde med videoplatformen Zoom har klubben gjort det muligt at skabe en fælles tilskueroplevelse sammen med dem, man plejer at gå til fodbold med. Det sker på et slags virtuelt stadion, som man kan hente en gratis billet til, og når kampen fløjtes i gang, samles man med dem, der har indløst billet til samme virtuelle tribuneafsnit.

Dermed er det ikke kun publikum, der er fælles om fodbolden, men også spillerne, der kan fornemme opbakningen hjemme fra stuerne direkte på Ceres Park.

AGF-direktør Jacob Nielsen har tidligere sagt følgende om det nyudviklede koncept.

- Nu ser det ud til, at vi desværre må undvære tilskuere i et stykke tid, så måske vi kan inspirere til et lignende initiativ hos andre klubber, der kan få glæde af det i den kommende tid, siger Jacob Nielsen.

Og det har man altså ladet sig inspirere af i Premier League.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kvik bilist får ros fra politiet: Fulgte efter formodet narkobilist og snuppede nøgler

Randers FC

Randers FC må lukke 3.500 tilskuere ind: Sponsorer og sæsonkortholdere får førsteprioritet

Annonce