Annonce
Randers

Premiere februar 2022: Her er det nye Coop 365-supermarked på Mariagervej

Sådan kommer den nye Coop 365 på Mariagervej til at se ud. Butikslokalerne udbygges og rykker tættere på Mariagervej. Visualisering: Pro Development
Nedrivningen af Randers Taxas gamle central på Mariagervej er godt i gang. Snart anlægges der parkeringspladser, og den gamle Kiwi-bygning bliver bygget til, så grundarealet vokser fra 900 til 1.100 kvadratmeter.

Randers: I april 2017 meddelte  den norskejede lavpriskæde Kiwi, at den trak sig ud af det danske marked og valgte at lukke 103 danske Kiwi-forretninger.

En af dem var butikken på Mariagervej, som siden har ligget øde hen med tomme p-pladser og til salg-skilte klæbet fast på bygningen.

Nu summer grunden igen af aktivitet, fordi nedrivningsfirmaet P-Olesen er gået i gang med at afmontere den gamle rødstensvilla, som engang hyrede en taxacentral, stykke for stykke for at gøre plads til en ny p-plads, som skal anlægges til gavn for det kommende 1.100 kvadratmeter store Coop 365-supermarked.

Annonce

Anden butik på et år

Planen er, at det nye supermarked slår dørene op til februar. Når nedrivningsholdet er færdige med at pille taxacentralens gamle rødstensbygning ned, går entreprenørfirmaet Myhlenberg i gang med til at bygge til og bygge om.

Det fysiske areal vokser fra 900 til 1.100 kvadratmeter, så bygningen bliver cirka lige så stor som søsteren på Hadsundvej.

Randers Taxas gamle central på Mariagervej bliver nu pillet ned stykke for stykke. I stedet kommer en parkeringsplads og et nyt Coop 365-supermarked. Foto: Ivan Freund Nielsen

- Der bliver flere parkeringspladser og mere åbent til butikkens indgangsparti. Selve butikken bliver udvidet op mod Mariagervej, fortæller indehaver af Pro Development i Randers, Brian Svart.

Det er Pro Development, som ejer grunden, og som nu står for, at Coop 365 får sin anden butik i Randers nordby inden for et år.

Annonce

Mere liv

Brian Svart glæder sig over, at bydelscenter Mariagervej får tilført endnu mere liv end det, som er der  i forvejen.

Inden for det seneste år har Bakery By Doktor fået brødudsalg i Sørens Bageri, mens det gamle Flügger Farver nu huser filialer af kæderne Ild Pizza og Bronut.

Butikschef Christian Friis Frost i den nye Coop365 dagligvarebutik på Hadsundvej 83, som åbnede 26. marts. Snart får butikken en søster på Mariagervej. Foto: Annelene Petersen

I forvejen huser kvarteret endnu et pizzeria, en skønhedsklinik, en thaimassør og en tidligere bank, der er blevet til fitnesscentret Loop.

- Det er godt eksempel på et bydelscenter, som blomstrer og får nyt liv. Nu kommer der oveni en ny supermarkedskæde, som har fået en god start, siger Brian Svart.

Annonce

En tur omkring byrådet

Inden Pro Development fik tilladelse til at gå i gang med byggeriet, måtte sagen en tur omkring byrådet, fordi der efter den gældende kommuneplan kun måtte etableres dagligvarebutik på op til 1.000 kvadratmeter i området ved Mariagervej.

Coop 365

Coop 365 blev lanceret i august 2020, hvor 13 butikker i første omgang blev omdannet til en ny kæde.

Coop 365 er lanceret som Coops angreb på lavprissupermarkeder, hvor Coops anden discountkæde, Fakta, tidligere har haft svært ved at konkurrere med discountbutikker som Rema 1000 og Netto.

Dansk Folkeparti. Radikale Venstre, Beboerlisten, Velfærdslisten og Enhedslisten stemte imod at give tilladelsen, blandt andet med begrundelsen, at flere store butikker på byens udfaldsveje ville gå ud over butikshandlen på landet.

Annonce

Coop 365 i Langå

En tredje Coop 365 butik er på vej i Randers Kommune. Nemlig i Langå, hvor den nuværende Fakta-butik udvides og ændres til det nye Coop-koncept.

Pro Developments har købt Gross' Hus på Bredgade af Randers Kommune, og forretningen udvides med et nyt indgangsparti lige ud til Bredgade, hvor huset ligger i dag.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Alarm 112

Medarbejdere i Aarhus-firma i dyb sorg efter knivdrab: Britt efterlader et uendeligt stort tomrum

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Navne

Trods kun syv år i skole, fik tømreren fra Gjerlev sin læreruddannelse - og blev lærer i Randers

Annonce