Annonce
Randers

Premiere i foråret 2021: I Randers bliver Løvens Hule til Hestens Hule

Inspireret af DR-programmet Løvens Hule skal randrusianske iværksættere til foråret konfronteres med seks skarpe, skeptiske og ligeledes lokale investorer i Hestens Hule. Vestjysk Bank er sponsor og giver udover, hvad investorerne måtte have med, 25.000 kroner til den bedste idé.
Annonce

Randers: De har ladet sig inspirere at det populære tv-program "Løvens Hule", men da der her er tale om en lokal Randers-event, hvad er så mere nærliggende end at kalde det "Hestens Hule"?

I hvert fald er det den titel, de har valgt i Erhverv Randers, som med initiativet vil afprøve nye måder at matche idérige lokale iværksættere med pengestærke, ligeledes lokale investorer.

Annonce

Forum for givtige møder

- Vi får jo løbende henvendelser fra både investorer og iværksættere, som søger hinanden. Og så lykkes vi også som regel med at finde et match, der passer. Men for nylig kom vi til at diskutere, om der måske var en anden måde, om vi kunne skabe et forum, hvor parter fra hver sin lejr mødes og finder sammen til fælles glæde, siger eventkoordinator hos Erhverv Randers, Tanja Skjødt-Jakobsen.

Tanja Skødt-Jakobsen, eventkoordinator hos Erhverv Randers. Foto: Morten Degn

Hun suppleres af erhvervskonsulent Jesper Lieberknecht:

- Vi tror også, der er iværksættere derude, som af den ene eller anden grund ikke finder på at henvende sig til os. Nogle af dem håber vi også at kunne nå via Hestens Hule. Og måske ligger der hos "hestene" nogle muligheder, som de pågældende iværksættere ikke lige havde set.

"Hestene" vil være et panel bestående af seks lokale investorer, hvis identitet vi ikke kan afsløre her og nu, da alle aftaler endnu ikke er helt på plads.

Konceptet bliver meget lig det, vi kender fra Løvens Hule, når man lige ser bort fra frekvensen. Hestens Hule vil nemlig blot finde sted én gang årligt, og der er planlagt en prøveperiode på tre år.


Under screeningen vil vi blandt andet se på, om der er en realistisk forretningsplan og et ditto budget, og så skal der helst være tale om noget nyt - altså ikke bare endnu et pizzeria eller en frisørsalon. Det skal kort sagt have investorpotentiale.

Jesper Lieberknecht, erhvervskonsulent


Ellers vil hestene ligne løverne. Udvalgte iværksættere med gode ideer får på skift foretræde for hestene, som spørger ind til forretningsplan, budget, markedsanalyser og meget mere, hvorefter de enten vender tommelen ned eller op. I sidstnævnte tilfælde kan det så resultere i kapital til iværksætterens projekt eller måske et tilbud om gratis rådgivning.

Annonce

Ansøg i januar

For at få chancen som iværksætter skal man sende en ansøgning med en to minutter lang præsentationsvideo til Erhverv Randers, som så vil screene ansøgerne og finde frem til de bedst egnede.

Jesper Lieberknecht, erhvervskonsulent, Erhverv Randers. Foto: Morten Degn

- Under screeningen vil vi blandt andet se på, om der er en realistisk forretningsplan og et ditto budget, og så skal der helst være tale om noget nyt - altså ikke bare endnu et pizzeria eller en frisørsalon. Det skal kort sagt have investorpotentiale, siger Jesper Lieberknecht.

De iværksættere, som klarer sig helskindede gennem screenings-skærene, vil efterfølgende blive klædt på til mødet med hestene. Måske skal deres budget lige finpudses, eller deres kropssprog justeres, så de signalerer større målrettethed.

Ansøgningsrunden starter kort efter nytår, og udvælgelsen af de heldige iværksættere finder sted i februar og marts. Endnu er der ikke sat dato på premieren på Hestens Hule, men formentlig bliver det engang i april 2021.

De deltagende iværksættere vil udover investorernes gunst også skulle kæmpe om titlen for bedste idé. Den belønnes med 25.000 kroner sponseret af Vestjysk Bank, fire måneder i et iværksættermiljø samt forskellige former for virksomhedsrådgivning.

Arrangementet, hvor møderne mellem heste og iværksættere finder sted, vil være åbent, således at alle interesserede kan komme og være med på en lytter og en kigger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Fire færdselssager i Randers

Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Norddjurs For abonnenter

Lukning af foderfirma har tvunget minkavler til aflivning af avlsdyr: - Så vidste jeg jo godt, at løbet var kørt

Annonce