Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Den daglig leder af Falcks testcentre i Randers og på Djursland, Iben Thriege, oplyser, at der i øjeblikket ansættes flere podere, for at mindske kødannelserne ved testcentrene. I Randers er der i løbet af denne weekend og mandag kommet omkring 40 yderligere til. Foto: Lone Hammer Sørensen
Poderne arbejder på højtryk for at få coronatestet alle de borgere, der dagligt stiller sig i kø ved centrene i Randers og på Djursland. Målet er, at ventetiden helst ikke skal være over 30 minutter, men det er ikke altid så nemt at holde. Men nu er 40 nye podere er ansat til at lettet presset.

Randers/Assentoft: I takt med at samfundet genåbner mere og mere, skal der flere og flere coronatest til. Det betyder, at køerne vokser ved testcentrene. Lørdag tog avisen temperaturen på tre teststeder i omegnen for at se, hvor meget tålmodighed, de testlystne skulle væbne sig med.

Daglig leder af Falcks testcentre i Randers og på Djursland, Iben Thriege, fortæller, at målet er at holde ventetiden inden for en halv time.

- Men det kan godt knibe en gang i mellem. Vi forsøger så godt vi kan, at få minimeret køen, og vi kan sende poderne mellem teststederne, når der er meget at lave ét sted og mindre et andet, siger hun.

Annonce

Hun mødte ind i Arena Randers lørdag lige lidt over 7, og her var de første "kunder i butikken" begyndte at line op uden for, selv om testcentrets åbningstid er fra 8 til 20.

- Inden klokken blev 8 stod de helt ud på Viborgvej. Og når de gør det, så er ventetiden 45 minutter. Vi gør alt, hvad vi kan for at få ventetiden ned til en halv time så hurtigt som muligt, så vi kan trække vejret senere på dagen, siger Iben Thriege, og det lykkedes da også. Da klokken var 9.30, så var køen på den ønskede halve time cirka.

Smæk på i Assentoft

- Vi har lige fået melding fra Assentoft, om at det stikker helt af med kø derude, så nu har jeg lige sendt en af poderne derud, siger hun, da klokken nærmer sig 11.30.

En tur til Assentoft lidt senere viser, at det allerede har hjulpet, køen er nede på under 30 personer, der står udenfor hallerne langs bygningen, hvor solen er brudt frem.

I takt med at samfundet åbner mere og mere skal der flere og flere coronatest til, og det mærkes på testcentrene, hvor der er tryk på. Falck, der er udbyder på kviktestene heromkring, prøver dog at holde køen på en halv time, selv om det ikke altid kan overholdes. Poderne sendes mellem testcentrene, alt efter, hvor meget der er at lave. Foto: Lone Hammer Sørensen

På Flyvervej står køen ved Beboerhuset hen langs parkeringspladsen og her er der ved middagstid omkring 40 personer, der venter på at få en pind i næsen. Det giver ikke lang ventetid.

- Selv om det kan se ud som om køerne er voldsomt lange, så skal man lige huske på, at personerne står med to meters afstand. Det kan godt se meget værre ud, end det egentlig er. For selv om køen er lang, så går den hurtigt fremad, siger Iben Thriege.

Annonce

Flere podere ansat

Christian Agerskov, der er operativ leder hos Falck og står som leder af testcentrene i Randers, oplyser, at der i denne uge kommer i alt 300 nye podere til i regionen. De 40 af dem lander i Randers, når de har været på kursus.

- Vi ansætter kontinuerligt og udvider hele tiden med podere, når behovet for test stiger. Mandag er de nye podere i Randers i gang alle sammen, siger Christian Agerskov, der tilføjer, at det er meget svært at styre kødannelserne.

- Når vi skriver at ventetiden er på 15 eller 20 minutter det ene sted, så opdager folk det og pludselig tager 400 så derhen, og så opstår kødannelserne. Men vi kan så flytte rundet med mandskabet, og det gør vi, siger han.

Falck har lige oprettet et uddannelsescenter i Silkeborg til at give de mange podere kursus i at lave testen.

Annonce

Tak og chokolade

- Allerede sammen dag som poderne har været kursus, kommer de med garvede podere ud som føl. Og næste dag er de så selv på græs. Jeg regner, med at vi skal op på i alt 130-140 medarbejdere, siger Iben Thriege, der følger meget med i, hvad der er på programmet i og omkring Randers, fordi det har betydning for, om der kommer få eller mange til testcentrene. Og det kan Falck så planlægge efter.

- Denne lørdag har vi mange, der skal til fodboldkamp og i Djurs Sommerland, og søndag forventer vi mange, der skal bruge en test til skolen mandag, siger hun.

Det er ret kendetegnende, at der ikke er mange sure ansigter i køen.

- Langt de fleste er glade for den indsats, der gøres. Rigtig mange siger tak og tilføjer, at vi gør et godt stykke arbejde, og vi har fået både chokolade, kager og penge til kager af taknemmelige folk, siger Iben Thriege.

Lørdag morgen klokken 8 var der så mange i køen ved Arena Randers, at folk stod helt ud på Viborgvej. Når de gør det, er der en ventetid på cirka 45 minutter, oplyser daglig leder af testcentrene i Randers og på Djursland, Iben Thriege. Klokken 9.30 var køen dog nede på en halv time. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce