Annonce
Østjylland

Pres på teststederne: Forvent kø resten af fredagen - eller tjek ventetiden hjemmefra

Der er masser af mennesker, som bliver testet i forbindelse med den seneste genåbning. Arkivfoto: Morten Pape
Både PCR- og hurtigtestcentrene i Horsens er presset af den nylige genåbning. Fredag byder på mindst en halv times kø stort set alle steder i Horsens-området.

Horsens: - Ja, det er der desværre.

Meldingen er ganske klar fra Helene Freund, daglig leder af PCR-testcentret på Langmarksvej, da avisen fredag eftermiddag ringer og spørger, om der også er kø til podningen her.

"Også" i den forstand, at samme besked allerede er kommet fra Falcks hurtigtestcentre i Horsens, hvor man løbende kan holde øje med ventetiderne på testudbyderens egen hjemmeside.

Annonce

Klokken 15.30 lyder køen til de fem hurtigtestcentre i Horsens på 30-45 minutter.

- Der er et stort pres, når Danmark åbner mere op, og det kræver jo en negativ test, hvis man nu vil i fitness og så videre, lyder det fra Samim Shahin, der er leder af Falcks hurtigtestcentre i Horsens-området.

Knokler for at følge med

Helene Freund peger på den samme årsag til presset:

- Vi må være ærlige og sige, at der er kø i testsporene for både gående og kørende. Genåbningen tager igen godt fat, og mange vil testes, så vi har fuldt booket program i dag. Vi knokler for at følge med, og vi prøver at kalde ekstra mandskab ind, siger den daglige leder, der trods alt kan glæde sig over, at køen ikke påvirker trafikken på Langmarksvej.

Hun fortæller, at centret fredag er ramt af forskellige uheldige ting, som samlet har øget presset.

Blandt andet skal nærkontakter og personer med en positiv hurtigtest tilbydes en PCR-test med det samme og dermed springe foran i køen. Der er indlagt enkelte tider til dem i programmet, men for tiden kommer der mange, da smitten er høj i Horsens Kommune.

Helene Freund håber, der kan komme mindre kø i løbet af fredagen, når der kommer mandskab retur fra pop-up-centre andre steder i kommunen, og hvis det lykkes at kalde ekstra mandskab ind.


Jeg tør ikke sige andet, end man nok skal forvente kø.

Helene Freund, daglig leder af PCR-testcentret i Horsens


- Jeg tør ikke sige andet, end man nok skal forvente kø, siger hun.

Annonce

Flytter personale rundt

Hos Falck knokler man også for at bringe ventetiderne ned - og ligeså meget for at opdatere hjemmesiden med ventetiderne, så folk er bevidste om den kø, de eventuelt møder.

På lang sigt kigger Samim Shahin på, om der skal åbnes flere lokationer i byen, og på kort sigt arbejder han på, om der kan komme flere testenheder ind i de centre, der er.

Blandt andet er der ikke plads til mange podere ved Bytorv Horsens-lokationen, så her er han i dialog med forskellige aktører om, hvad man kan gøre for at udvide kapaciteten.

På endnu kortere sigt kigges der også på, hvordan man kan begrænse fredagens kø.

- Vi er hele tiden i kontakt med dem i centrene, så vi for eksempel kan flytte en mand fra Ove Jensens Allé til Bytorv Horsens, hvis det giver mening i forhold til køerne, siger Samim Shahin.

Annonce

Tjek ventetider på hjemmeside

Han kan desuden fortælle, at der er kaldt ekstra mandskab ind til fredagen og weekenden, så han håber, at det bliver bedre med ventetiderne.

For at komme køerne til livs, fortæller Samim Shahin, at Falck hele tiden ansætter nye folk, og at man udnytter, at man dækker hele Region Midtjylland. Så er det muligt at flytte folk fra for eksempel Silkeborg til Horsens.

Dog er der i disse dage pres på i stort set alle byer, særligt Aarhus, og derfor vil det nok være førsteprioriteten, hvis der flyttes personale.

På Falcks hjemmeside kan man se ventetiderne til testcentrene i hele regionen. Tiderne opdateres løbende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce