Annonce
Randers

Pressemøde var et slag lige i solar plexus for Randers Regnskov: Ser ind i et stort milliontab

Randers Regnskovs direktør, Henrik Herold, håber fortsat på at kunne åbne kuplerne for besøgende inden sommerferien, men frygter, at der ikke må komme gæster før september. Det vil i så fald koste turistattraktionen millioner. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers Regnskovs direktør, Henrik Herold, tolkede mandagens pressemøde med statsministeren som om, at turistattraktionen må holde lukket i et halvt år. Selvom der er millioner at hente i statens hjælpepakker, kan det koste regnskoven op til 15 millioner kroner.
Annonce

Randers: Ligesom det meste af landet sad direktøren for Randers Regnskov, Henrik Herold, også klar foran fjernsynet mandag aften, da statsminister Mette Frederiksen holdt endnu et pressemøde.

Her blev det første skridt mod genåbningen af Danmark bebudet, da børn til og med 5. klasse igen må komme i skole og daginstitutioner efter påske, men pressemødet var alligevel noget af en mavepuster for regnskovsdirektøren.

For der blev samtidig nedlagt forbud mod store forsamlinger til og med august. Og større forsamlinger er nu engang, hvad en turistattraktion som Randers Regnskov lever af.

Den helt præcise definition af "en stor forsamling" er endnu ikke præciseret, men Henrik Herold frygter det værste.

- Det var et slag lige i solar plexus. Hvis jeg skal udvise samfundssind, så tolker jeg det umiddelbart sådan, at vi må holde lukket indtil september, selvom jeg da håber, at regeringen vil begynde at lukke mere op. Helst i løbet af maj og juni, siger Henrik Herold.

Annonce

Stilstand er tilbagegang

I første omgang står det helt klart, at der ingen gæster kommer i påsken.

Det var ellers en periode, hvor Randers Regnskov håbede på 25.000 besøgende, da det sammen med juli måned samt vinter- og efterårsferien er dyreparkens højsæson.

Det er indtjeningen i de måneder, der skal være med til at finansiere de magre perioder og dække de faste udgifter på knap 40 millioner kroner om året.

Så det får store økonomiske konsekvenser, hvis kuplerne må undvære gæster fra marts til august, selvom de modtager cirka to millioner kroner i støtte via statens hjælpepakker frem til 9. juni.

- Humlen er, at vi kommer ud med et stort underskud, medmindre vi kan blive kompenseret anderledes. For selv med den kompensation fra hjælpepakkerne, som vi er glade for, kommer vi til at miste cirka 15 millioner kroner til og med august, hvis vi fortsat er lukket ned. Det er altså hårdt, siger Henrik Herold.

Næste års store nyhed, Tidsrejsen, vil ikke blive påvirket af et underskud i år, men på længere sigt kan et stort økonomisk tab påvirke udviklingen i Randers Regnskov.

- Jeg håber, at kommunen vil hjælpe med det, de kan, men ellers må jeg i banken og låne penge til at dække underskuddet. Men det er da træls at bruge flere år på at betale penge tilbage, som vi ellers kunne have brugt på at udvikle og investere i nye oplevelser, siger direktøren.

- Når man driver den slags forlystelser, er der en forventning om noget nyt hvert år, så stilstand er lig med tilbagegang, tilføjer han.

Annonce

Håb om lempeligt forsamlingsforbud

Kan det ikke blive til en fuld åbning over sommeren, håber Henrik Herold i stedet på et mere lempeligt forsamlingsforbud end de 10, som i øjeblikket er tilladt.

Tidligt i coronaforløbet forbød regeringen forsamlinger på over 1000 mennesker, og dengang kunne Randers Regnskov fortsat holde åbent.

- Vi skal gerne have 1500 mennesker igennem i løbet af en dag, for at det kan gå op økonomisk, så en forsamlingsgrænse på 1000 er nok smertegrænsen for os, hvis vi fortsat skal kunne give løn til de medarbejdere, det kræver at kunne holde åbent, og samtidig yde den service, som vi gerne vil, siger Henrik Herold.

Han henviser blandt andet til, at en lavere grænse kan resultere i kø ude foran, som hverken gør noget godt for oplevelsen eller smittespredningen.

- Med begrænsningen på 1000 forsamlet ad gangen kunne vi holde et naturligt godt flow i det og samtidig håndtere at leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger, siger direktøren, som oplyser, at cirka 60 ud af 110 medarbejdere er sendt hjem i øjeblikket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC

Vito sikrede Randers FC endnu en sejr i generalprøven

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce