Annonce
Randers

Presset stiger på Regionshospitalet Randers: Mange kommer dagligt ind til observation for covid-19

Hospitalsdirektør Jonas Dahl og den øvrige ledelse vurderer løbende, hvilke tiltag der skal sættes i værk for at klare det i disse dage stigende pres på Regionshospitalet Randers. Foto: Annelene Petersen
I den daglige opdatering fra Region Midtjylland er antallet af indlagte med covid-19 i Randers ikke stort. Men der kommer dagligt mange ind til observation for corona, og det giver travlhed i akutmodtagelsen. Endnu har det dog ikke været nødvendigt at skære ned i andre aktiviteter på sygehuset.
Annonce

Randers: Ligesom på sygehuse i resten af landet mærker man også på Regionshospitalet Randers et stigende pres i form af flere indlæggelser af patienter, som enten er testet positive for covid-19 eller har symptomer, der peger i den retning.

Endnu er presset dog ikke steget til et niveau, som kræver drastiske tiltag som aflysning af planlagte operationer eller lukning af hele afsnit.

- Vi har i akutmodtaglsen de seneste uger fået flere patienter ind til observation for covid-19, og det skaber naturligt travlhed, siger sygehusdirektør Jonas Dahl, som videre fortæller, at udviklingen indtil videre ikke er gået ud over behandlingen af planlagte patientforløb.

Annonce

Indlæggelsestal

Som man har kunnet følge i avisens daglige opdatering af smittetal og indlæggelser, har antallet af indlagte i Randers i nogen tid ligget stabilt på fem. Det kan synes overkommeligt for et sygehus af den størrelse, men det fortæller ikke hele sandheden om arbejdspresset.

Tallet dækker nemlig kun de indlagte, som er konstateret smittet med covid-19, og altså ikke alle dem, hvor der blot er mistanke. Dertil kommer, at heller ikke alle, som kommer ind til observation for corona og bliver testet positive, faktisk ender med at blive indlagt. Det gør kun de mest syge.

- Vi vurderer i disse dage nærmest fra time til time, hvilke håndtag der skal skrues på for at følge med, siger Jonas Dahl.

Annonce

Pandemiafsnit

Der er lige nu ikke planer om at genåbne pandemi-afdelingen, som blev lukket ned, efter at statsminister Mette Frederiksen i maj havde givet grønt lys for en forsigtig genåbning af landet, men afdelingen vil hurtigt kunne genetableres, og takket være en række interne aftaler med sygehusets forskellige faggrupper vil man også lynhurtigt kunne bemande afdelingen.


Vi vurderer i disse dage nærmest fra time til time, hvilke håndtag der skal skrues på for at følge med.

Jonas Dahl, sygehusdirektør


Bliver det nødvendigt at genetablere et egentligt covid-19-afsnit, vil det til gengæld trække personale fra andre afdelinger, hvorfor man igen vil være nødsaget til at aflyse behandlinger og operationer, som ikke er akutte og livsnødvendige.

Endnu klarer man sig dog med at isolere covid-19 patienter i særlige afsnit i akutmodtagelsen og på de medicinske afdelinger.

- Patienter med covid-19 eller mistanke om det kommer ind ad andre veje end de øvrige patienter og vil hele tiden være adskilt fra disse, siger Jonas Dahl og afviser, at der på nogen måde er grund til bekymring hos andre patienter eller deres pårørende.

Covid-patienterne er adskilt fra de øvrige med en plastskærm, ligesom personalet naturligvis ikke bare går fra den ene patientgruppe til den anden, men overholder regler om brug af værnemidler, afspritning med mere for at sikre, at smitten ikke spredes på sygehuset.

Annonce

Forberedt

Da vi i juni besøgte Regionshospitalet Randers, så sygehusdirektøren tilbage på et forår, der både havde imponeret ham og fyldt ham med stolthed.

- Det har ganske enkelt været fantastisk at opleve den vilje og evne til hurtigt at omstille sig, som alle på hospitalet har vist, da det blev nødvendigt, sagde Jonas Dahl dengang og roste også de pårørende, som havde været afskåret fra at besøge deres alvorligt syge kære, og som havde udvist en fantastisk forståelse for, at forholdene var, som de var.

Erfaringerne fra foråret havde også forvisset ham om, at skulle der komme en ny corona-bølge - hvilket han håbede ikke ville ske - ville man være godt forberedt på at håndtere den også.

Nu er anden bølge over os, og Regionshospitalet og dets ansatte justerer hver dag indsatsen mod den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Arkitekten nuancerer billedet af Randers som erhvervsvenlig: Alle vore udenlandske samarbejdspartnere roser Randers

Annonce