Annonce
Randers

Presset stiger på Regionshospitalet Randers: Mange kommer dagligt ind til observation for covid-19

Hospitalsdirektør Jonas Dahl og den øvrige ledelse vurderer løbende, hvilke tiltag der skal sættes i værk for at klare det i disse dage stigende pres på Regionshospitalet Randers. Foto: Annelene Petersen
I den daglige opdatering fra Region Midtjylland er antallet af indlagte med covid-19 i Randers ikke stort. Men der kommer dagligt mange ind til observation for corona, og det giver travlhed i akutmodtagelsen. Endnu har det dog ikke været nødvendigt at skære ned i andre aktiviteter på sygehuset.

Randers: Ligesom på sygehuse i resten af landet mærker man også på Regionshospitalet Randers et stigende pres i form af flere indlæggelser af patienter, som enten er testet positive for covid-19 eller har symptomer, der peger i den retning.

Endnu er presset dog ikke steget til et niveau, som kræver drastiske tiltag som aflysning af planlagte operationer eller lukning af hele afsnit.

- Vi har i akutmodtaglsen de seneste uger fået flere patienter ind til observation for covid-19, og det skaber naturligt travlhed, siger sygehusdirektør Jonas Dahl, som videre fortæller, at udviklingen indtil videre ikke er gået ud over behandlingen af planlagte patientforløb.

Annonce

Indlæggelsestal

Som man har kunnet følge i avisens daglige opdatering af smittetal og indlæggelser, har antallet af indlagte i Randers i nogen tid ligget stabilt på fem. Det kan synes overkommeligt for et sygehus af den størrelse, men det fortæller ikke hele sandheden om arbejdspresset.

Tallet dækker nemlig kun de indlagte, som er konstateret smittet med covid-19, og altså ikke alle dem, hvor der blot er mistanke. Dertil kommer, at heller ikke alle, som kommer ind til observation for corona og bliver testet positive, faktisk ender med at blive indlagt. Det gør kun de mest syge.

- Vi vurderer i disse dage nærmest fra time til time, hvilke håndtag der skal skrues på for at følge med, siger Jonas Dahl.

Annonce

Pandemiafsnit

Der er lige nu ikke planer om at genåbne pandemi-afdelingen, som blev lukket ned, efter at statsminister Mette Frederiksen i maj havde givet grønt lys for en forsigtig genåbning af landet, men afdelingen vil hurtigt kunne genetableres, og takket være en række interne aftaler med sygehusets forskellige faggrupper vil man også lynhurtigt kunne bemande afdelingen.


Vi vurderer i disse dage nærmest fra time til time, hvilke håndtag der skal skrues på for at følge med.

Jonas Dahl, sygehusdirektør


Bliver det nødvendigt at genetablere et egentligt covid-19-afsnit, vil det til gengæld trække personale fra andre afdelinger, hvorfor man igen vil være nødsaget til at aflyse behandlinger og operationer, som ikke er akutte og livsnødvendige.

Endnu klarer man sig dog med at isolere covid-19 patienter i særlige afsnit i akutmodtagelsen og på de medicinske afdelinger.

- Patienter med covid-19 eller mistanke om det kommer ind ad andre veje end de øvrige patienter og vil hele tiden være adskilt fra disse, siger Jonas Dahl og afviser, at der på nogen måde er grund til bekymring hos andre patienter eller deres pårørende.

Covid-patienterne er adskilt fra de øvrige med en plastskærm, ligesom personalet naturligvis ikke bare går fra den ene patientgruppe til den anden, men overholder regler om brug af værnemidler, afspritning med mere for at sikre, at smitten ikke spredes på sygehuset.

Annonce

Forberedt

Da vi i juni besøgte Regionshospitalet Randers, så sygehusdirektøren tilbage på et forår, der både havde imponeret ham og fyldt ham med stolthed.

- Det har ganske enkelt været fantastisk at opleve den vilje og evne til hurtigt at omstille sig, som alle på hospitalet har vist, da det blev nødvendigt, sagde Jonas Dahl dengang og roste også de pårørende, som havde været afskåret fra at besøge deres alvorligt syge kære, og som havde udvist en fantastisk forståelse for, at forholdene var, som de var.

Erfaringerne fra foråret havde også forvisset ham om, at skulle der komme en ny corona-bølge - hvilket han håbede ikke ville ske - ville man være godt forberedt på at håndtere den også.

Nu er anden bølge over os, og Regionshospitalet og dets ansatte justerer hver dag indsatsen mod den.

Annonce
Randers For abonnenter

Populært at bygge i Randers: Se her hvor der lige nu er grunde til salg

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere studieboliger på vej: RandersBolig vil gerne bygge kollegium med 107 lejligheder

Sport For abonnenter

Ferieramt Kristrup-mandskab skal følge op på flot forår: - Målet er at blive blandt de fem øverste hold i puljen

Randers

19-årig buspassager befølt af mand med dårlig ånde: Fortsatte på trods af gentagne bønner

Randers

15 radikale er klar til kamp om pladserne i byrådet

Randers For abonnenter

Et prinsesseslot a la Pippi Langstrømpes vildeste drøm: Højriis er et lille eventyr i sig selv

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Pakhuset i fuld fart: Eksperter gør status over Formel 1-sæsonen

Randers

Vacciner nærmer sig sidste stikkedato: Nu åbner man op for drop-in vaccination for at forhindre spild

Danmark

Minna kunne ikke blive præst på grund af sin seksualitet: - Det var mit højeste ønske

Sport For abonnenter

Nyt trænerteam og farvel til profiler: Purungt Randers Freja-hold forventer svingninger

Randers For abonnenter

Bor i fredet hus fra 1643: - Det er en fredelig oase midt i et minefelt

Kultur

Familieforøgelse i Kattegatcentret: Charmerende sælunge kom til verden i ly af natten

Annonce