Annonce
Østjylland

Prins Henriks faste tennismakker i Aarhus er død

Venskabet med Prins Henrik bød på talrige oplevelser for Knud Roding. En af de mere komiske var, da de i 2006 skulle indvie Tivoli Frihedens nye forlystelse 'Tyfonen', som satte sig fast midt undervejs på turen. Her forsøger både prinsen og Knud Roding at finde en passende grimasse. Arkivfoto: Axel Schütt
Knud Roding, tidligere autoforhandler, blev 81 år.
Annonce

Nekrolog: Direktør og autoforhandler Knud Roding, Højbjerg, er død, 81 år. I offentligheden var han mest kendt som Prins Henriks faste tennismakker, når prinsgemalen besøgte Aarhus. De spillede på Aarhus 1900s baner og i klubbens hal på Lyseng og opbyggede et varmt venskab.

Knud Roding er født og vokset op i Aarhus, hvor forældrene havde en lastbilvirksomhed med navn efter faderen Erik Roding A/S.

Det århusianske firma blev grundlagt af Erik Roding i 1947 og siden overtaget af sønnerne Knud og Jens Erik Roding, der i dag er 76 år.

Annonce

Solgte til Iveco

De solgte virksomheden til lastbil-koncernen Iveco i 2000, men fortsatte begge med at arbejde der i en årrække, Jens Erik som transportkonsulent med ansvar for salget af mindre lastvogne og Knud med en række ad hoc-opgaver.

Virksomheden på Viborgvej havde dengang solgt transportbiler til erhvervslivet i 53 år, og siden 1975 havde salget af Iveco-biler været firmaets grundpille. Virksomheden fortsatte under navnet Iveco Århus.

Brødrene ejede efter salget bygningerne på Bredskiftevej med kontorer og værksted, som blev udlejet til Iveco.

Faren Erik Roding begyndte som autoforhandler på Damagervej i Viby.

Annonce

Opstod tilfældigt

Knud Rodings makkerskab på tennisbanen med Prins Henrik opstod tilfældigt. Han traf prinsgemalen på Aarhus 1900's tennisanlæg i 1972. Mødet udviklede sig hurtigt til et nært venskab, der gennem en halv menneskealder gjorde Knud Roding til fast gæst på Marselisborg Slot, så snart kongefamilien var på besøg i Aarhus.

Knud Roding var fast tennismakker med prins Henrik. Her ses de i 1984. Foto: Børge Venge

- Det var egentlig helt tilfældigt. Prinsen var nede for at spille tennis og manglede pludselig en makker. Så blev jeg spurgt, om ikke jeg kunne træde til. Den slags siger man jo ikke nej til, har Knud Roding forklaret.

Han boede i Højbjerg og havde et festligt liv og var ungkarl alle årene. Han havde en veludviklet humor og var altid god for en snak og et godt grin.

Knud Roding var i mange år i bestyrelsen, blandt andet som kasserer, i Aarhus 1900 tennis. Han var også håndboldspiller og siden leder i Aarhus KFUM i en årrække.

Annonce

Med til bryllup

Venskabet med prinsgemalen strakte sig videre i kongefamilien, og Knud Roding var for eksempel med til kronprins Frederik og Mary Donaldsons bryllup fredag 14. maj 2004.

Om det sagde han dengang til Århus Stiftstidende:

- Jeg er taknemmelig over, at man har tænkt på mig. Jeg glæder mig meget til at være med til festforestillingen torsdag aften 13. maj i Det kgl. Teater med efterfølgende souper, samt til selve vielsen i Vor Frue Kirke dagen efter. Middagen om aftenen på Fredensborg Slot er jeg ikke inviteret med til, og det havde jeg bestemt heller ikke regnet med.,

Roding var ofte inviteret til frokost under helt private former på Marselisborg Slot efter udfoldelserne på det røde grus på Århus 1900’s tennisbaner ved stadion, og han har fulgt både kronprins Frederik og prins Joachim fra de var ganske små.

Prins Henrik, kronprins Frederik, prins Joachim og Knud Roding spiller tennis i juli 1978. Foto: Børge Venge

Knud Roding har stået for en stor del af prinsernes tennis-oplæring, og som små har de motorinteresserede prinser også besøgt Knud Roding på autovirksomheden, hvor de blandt andet fik lov til at afreagere på knallerter.

Knud Roding

Tidligere autoforhandler Knud Roding, Højbjerg, er død, 81 år. Sammen med sin bror Jens Erik solgte han deres autoforretning ved Viborgvej til virksomheden Iveco i 2000.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers

Randrusianer sigtet for trusler på livet: Gemte skarpladt pistol og stikvåben i hjemmet

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce