Annonce
forside

Prins Joachim har sat studenterhue på prins Nikolai

Forældre og lillebror til prins Nikolai har skrevet i hans studenterhue. Tirsdag blev prinsen student.

Prins Nikolai er tirsdag formiddag blevet student fra Herlufsholm Skole i Næstved.

I sin afsluttende eksamen fik prinsen karakteren ti, som traditionen tro nu er skrevet ind i studenterhuen, skriver kongehuset på Facebook.

På billeder ses prins Joachim, grevinde Alexandra og lillebror prins Felix gratulere prins Nikolai ude foran eksamenslokalet.

Prins Joachim fik æren af at sætte huen på prins Nikolais hoved.

På kongehusets Instagram-profil kan man også læse, hvad familien har skrevet i prins Nikolais hue.

- Stort tillykke Niko!, skriver Alexandra, der underskiver sig "mammy" og har tegnet et hjerte i huen.

Prins Joachim har skrevet "tillykke min søn", mens prins Felix skriver "tillykke med det".

Den 18-årige prins er den første af dronning Margrethes otte børnebørn, der er blevet student. Han har haft sin skolegang på Herlufsholm siden 2014.

Sideløbende med sin skolegang på Herlufsholm har prinsen kastet sig ud i en karriere som model. I et nyligt interview til modemagasinet Dust har han løftet lidt af sløret for, hvordan han betragter sig selv og sit udseende.

- Jeg kan godt lide at være den bedste udgave af mig selv, og jeg nyder at træne og at være pænt klædt på. Slankekure er måske lige et skridt for langt for mig, fortæller prinsen.

Prins Nikolaj får dog snart rig mulighed for at holde formen, når han til efteråret begynder på en uddannelse som reserveofficer ved Hærens Sergentskole i Varde.

Til magasinet Dust har Nikolaj udtalt, at han regner med fortsat at lægge vejen forbi København.

- Lige nu nyder jeg så meget at være i København, og jeg kan ikke se mig selv være andre steder i øjeblikket. Selv om jeg vil få base i Jylland under det meste af min militærtjeneste, kommer jeg tilbage til København de fleste weekender, siger prinsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fin og fornuftig løsning, Oust Mølle

Nogle havde muligvis ønsket sig en mere omfattende opstramning af procedurerne på specialskolen på Oust Mølle i Randers, efter en dreng på seks, en dreng på otte og en pige på 11 år forleden forsvandt fra skolen i løbet af en ellers almindelig formiddag. Men personalet på skolen har valgt at iværksætte en mindre omfattende opstramning og blot lade en voksen registrere børnene ved deres ankomst om morgenen, inden de går ind på skolen. Og det er faktisk en fin og fornuftig løsning; afdæmpet og afbalanceret. Selv om børnenes forældre oplevede alle forældres værste mareridt, der igangsatte følelser, som vi alle kun kan have stor forståelse for, så endte børnenes forsvinden lykkelig. De blev fundet i god behold hos et familiemedlem og havde ikke lidt nogen former for overlast og havde heller ikke været ofre for nogen form for kriminalitet. Heldigvis. De var gået fra skolen for at besøge et familiemedlem, der viste sig ikke at være hjemme, hvorefter børnene i stedet havde leget i haven hos familiemedlemmet. Begivenhederne i børnenes verden var langt mindre dramatiske end i alle andres verden. Forældrene - først og fremmest - samt skole og politi var i alarmberedskab, søgte med lys og lygte og hunde, og havde den længste formiddag i mands minde. Det var en rædselsfuld situation, mens den stod på, og ingen vidste, hvor børnene var, og hvad der var sket. Men i dag, hvor vi ved, at børnene havde det godt, mens de var væk, er det den situation, vi skal agere efter. Vi skal ikke skyde gråspurve med kanoner - som bekendt - og derfor skal vi heller ikke overvåge børn med kameraer eller sætte hegn om deres skole. Oust Mølle Skolen er et rart sted at være, og det holder skolen fornuftigt fast i og styrer besindigt fri af overdreven overvågning. Selv om voksne nu registrerer børnene, når de møder om morgenen, inden de går ind på skolen, betyder det ikke, at børnene ikke kan smutte straks derefter. Det kan ske igen. Sådan er det, når vi lever vores liv. Selv om vi prøver at passe godt på hinanden.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Randers For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Annonce