Annonce
Randers

Prins Richard skænkede øl i Storegade

I Storegade var prinsen meget imponeret over den nyanlagte pipeline, der forsyner gadens restauratører med rigelige mængder ølFoto: Kaj Grosen

Mandag aften døde Prins Richard. Et dødsfald som kom bag på mange. Her er historien om dengang han besøgte Randers i 1998.

Randers: Det er ikke mange gange Randers kan prale af at have haft besøg af nu afdøde Prins Richard, men i 1998 var prinsen her. Han kom alene og deltog i Dansk Laksefonds lancering af Thors Lakseguld-øl. Laksefondens formål var at sikre den vilde laks' tilbagevending til danske vandløb, at sikre en biologisk forsvarlig befiskning af den vilde laks og sørge for forøgelse af bestanden og samarbejde med myndigheder og andre organisationer, der har interessefællesskab med fonden. Alt i alt et godt formål, som overskuddet fra salget af Lakseøllen skulle hjælpe med.

Hans højhed Prins Richard var protektor vor Dansk Laksefond og fik derfor lov som den første at smage på den nye øl. Selve frigivelsen blev holdt på Justesens Plæne og prinsen udtrykte sin tilfredshed med, at overskuddet fra ølsalget skulle gå til genopretning af den natur som vi mennesker har ødelagt. Direktør Halvor Jensen fra Thor frigav øllet og tilstede var også daværende borgmester Keld Hüttel, tv-manden Poul Thomsen med sin daværende kone Hanne, der for år tilbage var med til at etablere Gudenå Laksefond, øl- og laksenyder Jens Okking og generalløjtnant Kjeld Hillingsø.

Efter den officielle frigivelse af Lakseøllet, insisterede Prins Richard på et kort besøg i Randers Regnskov og selvom det ikke var sat i det officielle program, nåede forsamlingen det før frokosten blev indtaget på Thor Bryggerierne.

Ovenpå frokosten var der planlagt en kort spadseretur gennem byens gader, men også her fik prinsens spontanitet frit løb. I Jagt- og Fiskerimagasinet i Brødregade var den sædvanlige udstilling suppleret med Lakseguldøl og det var mere end prinsens nysgerrighed kunne klare og han blev nødt til at aflægge forretningen et besøg. Gåturen endte i Storegade, hvor prinsen viste stor interesse for den nyligt etablerede pipeline, der forsyner gadens restauratører med øl.

Der smages på Lakseøl.Foto: Kaj Grosen
Borgmester Keld Hüttel, Prins Richard og Halvor Jensen, ThorFoto: Kaj Grosen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce