Annonce
Østjylland

Pris til 'Gudsbenådet musiker': Simon er årets 'Aarhus Jazz Talent'

Pianisten Simon Eskildsen får 10.000 kroner og en koncert som vinder af årets talentpris. Foto: Hreinn Gudlaugsson
Pianisten Simon Eskildsen er dygtig til både at tegne og spille musik.
Annonce

AARHUS: Simon Eskildsen er et mangesidet talent og så god til jazz, at han er tildelt prisen "Aarhus Jazz Talent" 2019. Med den følger 10.000 kroner samt en koncert på spillestedet Atlas.

De fem jurymedlemmer havde 13 gode kandidater at vælge imellem. Simon Eskildsen bliver den anden modtager. Prisen gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus.

”Simon Eskildsen er en gudbenådet musiker, illustrator og animator - en alsidig begavelse inden for musik og billeder. Han ved meget og kan meget."

Sådan begrunder juryen valget og udtrykker videre:

Simon Eskildsen er en af de fremmeste, yngre pianister i Danmark med flere anmelderroste udgivelser bag sig og har bidraget til den århusianske jazzscene i adskillige år. Selv om han i dag bor i København, er hans virke stadig i høj grad forbundet med Aarhus. Han er medlem af Aarhusgrupperne Simon Eskildsen Trio, AddisAbabaBand, Morten Haugshøj Group, Karmen Rõivassepp Quartet, Orgelduo, Karsten Aaholm Déjà Vu med flere.

Manden og prisen

Simon Eskildsen har tegnet og spillet klaver siden han var barn og har aldrig kunnet vælge mellem de to retninger, men vekslet mellem arbejdet som pianist og tegneriet, hovedsageligt relateret til musikalske projekter. Han har studeret klaver på Det Jyske Musikkonservatorium.

Karmen Rõivassepp fra Estland fik Aarhus Jazz Talent-prisen sidste år.

Præmien på 10.000 kroner er sponsoreret af Aarhuus Stiftstidendes Fond. Derudover modtager prisvinderen en statuette udført af keramikeren Marianne Røgild.

Prisen overrækkes 10. februar klokken 20 på Atlas.

Annonce

Farverige covers

Pianisten har i høj grad formet det visuelle billede af musikmiljøet i Aarhus ved at have leveret illustrationer til mangfoldige pladecovers og plakater og skabt musikvideoer for en række af byens kunstnere og spillesteder. Han har også i flere år spillet en vigtig rolle ved Head Quarters programlægning under Aarhus Jazz Festival.

Overrækkelsen af prisen sker ved en koncert på Atlas mandag 10. februar 2020 klokken 20, hvor Simon Eskildsen Trio spiller. Den består af Simon Eskildsen (klaver/visuals), Thomas Sejthen (bas) og Daniel Sommer (trommer).

Prisvinderen udgav i 2017 sin første plade i eget navn ”Introducing the Simon Eskildsen Trio” med bassist Thomas Sejthen og trommeslager Daniel Sommer. Den fik mange anmelderroser.

I foråret 2019 udgav han og trommeslager Daniel Sommer med Orgelduo deres første plade/tegneserie ”Hr & Fru Orgelduo Travels the World”. Derudover har AddisAbbaBand, netop for deres nyudgivne LP II, modtaget Statens Kunstfonds pris for årets bedste musikudgivelse 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Annonce