Annonce
Navne

Pris til læsevejledere på Randers Realskole

Fra overrækkelsen ses her Line Degn, skoleleder Hans Myhrmann og Mette Søndergaard. Privatfoto
Hæderen er tildelt af centralbibliotek og videncenter.
Annonce

To læsevejledere på Randers Realskole, Line Degn og Mette Søndergaard, er hædret med NOTAs Læsevejlederpris 2019

Prisen blev overrakt ved en konference i Otterup på Fyn for læsevejledere og skoleledere.

Line Degn og Mette Søndergaard modtager prisen for deres mangeårige og systematiske arbejde for at skabe optimale læringsmiljøer med fokus på læsevejledning, herunder ordblindhed, som et dedikeret specialområde.

Randers Realskole angiver selv, at læsevejledning er et vigtigt led i skolens bestræbelser på at skabe optimale læringsmiljøer. Læsevejlederne rådgiver og vejleder kolleger, elever og forældre om læsning. Ud fra analyser af tests og prøver kan læsevejlederne guide lærerne til, hvordan de bedst muligt understøtter den enkelte elevs læring.

Realskolen har taget initiativ til et samarbejde med særlig henblik på, at ordblinde elever får får hjælp, når de står i skiftet mellem 9. - 10. klasse og ungdomsuddannelserne. Det sker i et netværk med alle byens ungdomsuddannelser og UU Randers, og i begrundelsen for at hædre de to læsevejledere er netop dette projekt nævnt.

NOTA er en del af Kulturministeriet. Det er et nationalbibliotek og videncenter for mennesker med læsevanskeligheder. Det producerer lydbøger, e-bøger og punktbøger til mennesker, der ikke kan læse en almindelig trykt tekst.

NOTA er under udflytning fra København til Nakskov i den tidligere regerings plan for udflytning af statslige arbejdspladser til provinsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Annonce