Annonce
Sport

Prisregn i Arena Randers: Stenum hædret som talentudvikler

Claus Stenum fra Randers blev hædret med Talentudviklingsprisen. Foto: Martin Ries/Lerche Fotografi
Malene Kejlstrup fra Randers BMX vandt priserne som Årets Sportnavn og Årets Talent ved den årlige sportsfejring, der blev afholdt i aftes i Arena Randers.

Randers: For niende år i træk var der dømt fejring af det lokale idrætsliv, da Randers Kommune i aftes inviterede til den årlige sportsfest i Arena Randers.

Den tidligere DR-journalist Erik Nielsen og den lokale stemme, Bo Ørris, var værter ved sportsfejringen, hvor omdrejningspunktet som altid var uddelingen af priser til de lokale sportsfolk og frivillige idrætsledere.

Den største pris, Årets Sportsnavn, gives til den idrætsudøver, som har leveret den største præstation i årets løb.

Her faldt valget i år på BMX-rytteren Malene Kejlstrup, der har vundet tre juniorafdelinger af European Cup og er blevet kåret til Årets Talent af Danmarks Cykle Union.

Malene Kejlstrup belønnes med 20.000 kroner af Randers Amtsavis, Sparekassen Kronjylland og Randers Talent og Elite, der står bag Årets Sportsnavn.

Annonce
Den tidligere DR-journalist Erik Nielsen og lokale Bo Ørris var værter ved showet. Martin Ries/Lerche Fotografi.

Hæder til Stenum

Der var også hæder til den utrættelige talentudvikler Claus Stenum fra Randers FC, der vandt Talentudviklingsprisen.

- Claus er typen, der til enhver tid vil foretrække at se en U12 kamp fremfor en Superligakamp. Han ser alle de ungdomskampe, han kan komme i nærheden af, og han holder statistik på mange af spillerne for at kunne være med til at styrke talentudviklingen bedst muligt, sagde Louise Høeg, der er formand for Sundheds- kultur og idrætsudvalget".

Harridslev hædret

Initiativprisen gik til Harridslev Rideklub for Youth Team.

- Det er en frivillig gruppe af unge piger fra 16–19 år, som støtter klubbens drift og sociale liv. De hjælper hver dag med elevundervisning og praktisk undervisning. Der er 90 elevryttere, som har fået en rigtig god backup fra de her piger. De bringer viden og selvsikkerhed ind i hele klubben, lød det i begrundelsen.

Mere end 300 gæster var iniviteret til Sportsfest 2019. Foto: Martin Ries.

Skipper er Årets Leder

Aftenens første pris, Årets Leder, gik til Lene Skipper.

Lene Skipper har i 35 år været frivillig i Vorup FB.

- Lene Skipper har været i bestyrelsen for Vorup FB Gymnastik i over 20 år, hvor hun aktuelt sidder som formand. Hun har betydet meget for lokalsamfundet i Vorup og bliver her belønnet med prisen som Årets Leder, sagde Else Norvin fra Folkeoplysningsudvalget i Randers Kommune, der står bag prisen.

Fire SIKR-priser

Rene Skjøde Andersen, formanden for Samvirkende Idrætsklubber i Randers, var på scenen for at uddele fire priser.

Den første, Rejselegatet, gik til Jim Jeppesen fra Helsted Fremad, der har været frivillig i mere end 40 år som blandt kasserer og kampfordeler.

Helle Sølvsten fra Randers Freja Atletik og Motion løb med Klubpokalen, mens den prestigefyldte Talentpris blev tildelt Malene Kejlstrup fra Randers BMX.

Hun tog dermed to priser i aftenens løb.

- Du har unikke resultater og har bevist, at du er blandt verdens bedste BMX–ryttere i din aldersklasse, sagde Rene Skjøde Andersen i sin tale til Malene Kejlstrup.

Ungdomspokal til Shadwell

Den sidste SIKR-pris var Ungdomspokalen, der gives til en træner eller leder mellem 16 og 23 år.

Her stod valget i år mellem Oliver Shadwell fra Randers Freja Atletik og Motion og Malthe Hvid fra Randers gymnastiske Forening, og hæderen gik til Shadwell, der er kendt som en kompetent træner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Rapport beskriver betændt klima i byrådet: Afslører ødelæggende tillidskrise

Annonce