Annonce
Østjylland

Privat donation bragte nye gedekid til dyrehaven

Kasper Tikjøb Andersen og Bent Rytter tilbragte tirsdag eftermiddag med at indfange i alt fem geder og gedekid på Kasper Tikjøb Andersens græsmark ved Galten i Skanderborg Kommune. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Hadsund Dyrehave hentede tirsdag tre små gedekid og to gedemødre som erstatning for de fire kid, ukendte gerningsmænd stjal fra dyrehaven i midten af juli.

Det var et glædeligt øjeblik, da formand for Hadsund Dyrehaveforening Bent Rytter klokken 16.13 i går eftermiddag kunne parkere en bil med påhængt hestetrailer ud for gedernes indhegning på Ringvejen i Hadsund.

Ved ankomsten til Hadsund stod frivillige medhjælpere klar til at hjælpe de nye dyr ind i deres nye hjem. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

I traileren var nemlig tre små gedekid og to gedemødre, som fremover skal bo i Hadsund Dyrehave. Det skal de i stedet for de fire små gedekid, der natten til 13. juli blev tyvstjålet fra indhegningen af ukendte gerningsmænd, og som ingen siden har set.

Gerda og Jørgen Sørensen var sammen med barnebarnet Andreas de første til at hilse på de nye geder. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

De nye geder er en gave fra en privat borger i Galten, som ligger i Skanderborg Kommune.

Annonce

Manden hedder Kasper Tikjøb Andersen, og han har intet forudgående kendskab til Hadsund Dyrehave. Men det ændrede sig, da hans hustru læste om tyveriet af dyrehavens geder i avisen, ligesom familien skulle på ferie sydpå. Derfor sendte han på hustruens opfordring straks Bent Rytter en mail, hvori han tilbød Hadsund Dyrehave nogle nye gedekid ganske gratis, når ferien var slut.

»Vi har i realiteten allerede for mange geder i forhold til det stykke, de afgræsser. Desuden er min kone efterhånden godt træt af dem, fordi de hele tiden bryder ud af indhegningen og spiser blomster og grøntsager i naboernes haver,« fortæller Kasper Tikjøb Andersen med et grin.

Derfor så han en mulighed for at slå to fluer med ét smæk: Han kunne både komme af med nogle af familiens i alt 30 geder og samtidig gøre en god gerning for en flok ulykkelige børn i Hadsund og omegn.

»Jeg må sige, at jeg blev rørt af historien om, at der i Hadsund var nogle børn, der manglede nogle dyr at klappe. Og så ville jeg gerne hjælpe,« siger han.

Ifølge Bent Rytter er der ikke nogen tvivl om, at børnene i Hadsund vil blive ellevilde, når de opdager, at der igen er gedekid i gedeindhegningen. Derfor er han også mere end almindeligt taknemmelig for Kasper Tikjøb Ansersens donation.

»Jeg synes sgu, at det er sejt, at han selv tog initiativet og kontaktede mig. Det har jeg aldrig prøvet før,« siger Bent Rytter.

Men Kasper Tikjøb Andersen er bestemt ikke den eneste, der har forbarmet sig over Hadsund Dyrehave efter det triste tyveri.

Bent Rytter fortæller, at Hadsund Dyrehave i kølvandet på den megen medieomtale, som juli-tyveriet medførte, har oplevet en overvældende opbakning fra erhvervsliv og private borgere fra nær og fjern.

Den lokale virksomhed Bodylab.dk valgte eksempelvis at tredoble den dusør på 1000 kroner, som Hadsund Dyrehave havde udlovet til dén person, der kunne skaffe dyreungerne tilbage til deres mødre.

Siden fulgte blandt andre frisøren Capelli og restauranten Davinci op med økonomisk håndsrækninger i form af donationer til dyrehavens drift.

»Det har været helt vildt. Min telefon har været rødglødende, fordi der har været så mange, der har ringet. Ikke bare fra lokalområdet - men fra hele landet. De er kommet med opbakkende ord og ikke mindst en hel del forslag til, hvad vi kan gøre for at undgå lignende tyverier i fremtiden. Det har simpelthen været overvældende,« siger Bent Rytter.

De nyankomne geder forventes at være en lille smule sky i den første uges tid, men derefter forventer Bent Rytter, at det vil være muligt for de besøgende børn at komme helt tæt på dem - ligesom det er tilfældet med de geder, der i forvejen var i indhegningen.

Ywww

amtsavisen.dk

Video

Se video af gederne på amtsavisen.dk

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce