Annonce
Randers

Prodan mister ordrer på grund af manglende arbejdskraft

Prodan kan ikke skaffe den nødvendige arbejdskraft. Der mangler lærlinge.

Per Hastrup afslører, at det koster Prodan seks til otte ordrer om måneden, at man ikke kan tiltrække den fornødne arbejdskraft.

Annonce

Randers: Det er dyrt for industrivirksomhederne, at der i dag kun kommer seks nye ind i industrien hver gang, der går 10 på pension. Direktør hos Prodan, Per Hastrup, mener, de tal er endnu værre blandt cnc-teknikere, som er den gruppe, virksomheden tørster efter.

- I vores branche er det sådan, at hver gang der ryger fem ud, kommer der to ind, fortæller han og slår fast, at det kan mærkes på flere fronter hos Prodan.

- Vi kan helt faktuelt se, at gennemsnitsalderen i vores virksomhed er steget gennem de sidste ti år. Derudover betyder manglen på kvalificeret arbejdskraft, at vi hver måned må sige nej til mellem seks og otte ordrer, da vi slet ikke har mandskabet til at løfte opgaverne.

At sige nej til en enkelt opgave her og der behøver ikke betyde en større katastrofe for en virksomhed, men siger man nej til for mange, kan det betyde, at kunderne vælger at handle et andet sted.

- Alle vil jo gerne vækste, og når man siger nej til for mange ordrer, får kunderne det indtryk, at man ikke er i stand til at vækste sammen med dem, og så vælger de jo selvfølgelig andre leverandører, lyder det fra Per Hastrup.

Ifølge direktøren handler det ikke om, at Prodan ikke gør noget for at fange de eftertragtede medarbejdere.

- Vi forsøger at få alle dem, vi overhovedet kan fremskaffe. Vi har blandt andet et tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, og vi er også med til lærlingedating. Derudover gør vi alt, hvad vi kan, for at tale de erhvervsretlige uddannelser op, ligesom vi taler uddannelsernes muligheder op. Vi åbner også løbende vores virksomhed for interesserede og har besøg af både folkeskoler og andre gæster, siger han.

Indtil videre har ingen af disse ting virket godt nok. Derfor har Prodan også tænkt ud af boksen for at løse problemet her og nu. Virksomheden har faktisk tænkt helt ud af landet.

- Vi er under et voldsomt pres hele tiden. Derfor er vi blevet nødt til at hente kvalificeret arbejdskraft ind fra udlandet, fortæller Per Hastrup, der har været direktør hos Prodan siden 2007.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce