Annonce
Randers

Proffer huserer i baghuset

Gitte Overballe Møller, en af de sidst ankomne i sammenslutningen, har en lille serie storbybilleder med i Baghuset i Nørregade. Pressebillede

13 kunstnere udstiller i Randers Amtsavis? tidligere trykkerikælder - en udstilling, der viser, hvad der rører sig i det lokale kunstliv.

Fotografi, keramik, skulptur, installation, maleri og collage.
En stor del af de aktuelle udstillere fra Prof-Randers, der viser flag i baglokalet i Nørregade 7. Pressebillede
13 kunstnere, der betjener sig af vidt forskellige udtryk, har fundet sammen i avisens gamle trykkerikælder og viser weekenden over, hvad de for øjeblikket beskæftiger sig med i deres atelierer rundt omkring.
Jan Agerbo viser finurlige bronze-figurer på udstillingen. Pressebillede
Fælles for udstillerne derimod er, at de alle er medlem af sammenslutningen Prof-Randers, der opstod i kølvandet på de Åbne Værksteder.
Annonce
»Kriteriet for at være medlem og udstille er, at man skal have været på mindst to censurerede udstillinger. Til gengæld går vi så ikke ind og censurerer til vore fælles udstillinger,« siger Per Kjærsgaard Jensen, der bidrager til udstillingen med et par malerier.
Det nye medlem, Bjarne Riis Nygaard, har fotografiet på tapetet, mens det andet nye medlem, Gitte Overballe Møller, i sit maleri bevæger sig rundt i styrbymiljøet på en ny og spændende måde. Karl-Heinz Boserup excellerer i fugle-jernskulpturer med en enkelt afstikker til en gevaldig fallos-skulptur i træ.
Jan Agerbo byder på små bronze-figurer og en stor træskulptur a la dem, han har stående på stien ved Gudenå.
Kent Zahll arbejder i installationer. Det samme gør Maltha Hjort Sørensen. Og pottemager Lars Henrik Kähler og keramiker Signe Kähler har unika lertøj på programmet.

Optur for keramikken

Efter at have ligget mere eller mindre underdrejet i et par årtier, har keramikken igen vundet indpas og tilfredsstiller danskernes smag.
En af dem, der kan mærke det, er Lars Kähler, der har været i branchen i adskillige år.
»Nu er jeg blevet pensionist, men har aldrig haft så travlt som nu - med at arbejde,« siger Lars Henrik Kähler, der sideløbende med Randers-udstillingen arbejder på en stor udstilling i Aalborg, hvor han i en måned holder til i udstillingsstedet Huset.
Den udstilling ferniseres søndag 16. oktober, hvor 5. generation af pottermagerfamilien Kähler holder foredrag om pottemagerfamiliens historie og om sine egne arbejder, der bliver til i værkstedet i Haslund. Her har der været ekstra run på drejeskiven.
»Inden jul har jeg seks udstillinger på programmet. Så der skal produceres noget,« siger Lars Kähler.
Annonce

Kosmisk udtryk

På udstillerlisten i avisens baghus i Nørregade står også japanskfødte Tetsuko Matsuzuka Jensen, der tidligere har udtrykt sig på papir. I dag arbejder hun fortrinsvis med skulptur, hvor hun integrerer et kosmisk og anderledes udtryk i sine fine, afbalancerede arbejder.
Endelig er der Maj Kjer, der med sine collage-agtige værker skaber ro og munterhed. Vi har tidligere set hende arbejde med planter og vækster i malerierne. Motiverne har også fundet vej til de aktuelle collager.
»Man har altid nogle ting med sig gennem hele livet. Men de skulle jo gerne udvikle sig lidt hen ad vejen,« konstaterer Maj Kjer.
Og udstillingen viser samlet et billede af, hvad der også rører sig i det lokale kunstliv.
Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce