Annonce
Randers

Prognose: Brexit koster arbejdspladser i Randers

Per Hastrup, administrerende direktør hos Prodan og formand for DI Randers-Norddjurs, er skuffet og frustreret over Storbritanniens nej til EU. Og det vil koste et par hundrede arbejdspladser i Randers, spår han. Arkivfoto

Op mod et par hundrede mister jobbet i Randers som en direkte konsekvens af Storbritanniens nej til EU-medlemsskab, mener Per Hastrup, DI.

Annonce
Fredag morgen var en chokerende en af slagsen for administrerende direktør hos Prodan og formand for DI (Dansk Industri) Randers -Norddjurs, Per Hastrup.
Han havde slet ikke set det komme, at Storbritannien røg ud af EU-samarbejdet efter torsdagens folkeafstemning.
»Jeg er skuffet og frustreret. Og må sige, at det kom uventet. Lige til det sidste troede man jo at ja-sigerne var i flertal. Men det er nok alle tvivlerne, der har stemt. Normalt vil man jo sige, at »vi ved, hvad vi har, men ikke, hvad vi får«, siger Per Hastrup, der tilføjer, at det engelske nej vil koste danske arbejdspladser.
»Jeg vil mene, at omkring 13.000 til 14.000 personer vil miste arbejdet, heraf et par hundrede i Randers, som en direkte konsekvens. Men det er jo ikke sket med det. Det her giver uro på det finansielle marked og kan få betydning for den europæiske, ja hele verdens, økonomi. Herhjemme vil det nå langt ind i bestyrelseslokalerne og betyde at planlagte investeringer vil blive udskudt eller droppet, og det vil komme til at betyde tabte arbejdspladser langt ud i fremtiden,« siger Per Hastrup.
Annonce

Koster også Prodan

For sin egen virksomheds vedkommende, Prodan, der er en maskinfabrik til metal- og plastbearbejdning i Randers, tror Per Hastrup, at det vil koste de fire-fem procent af salget, der er direkte eksport England.
Per Hastrup er bange for dominoeffekten.
»Når nu englænderne har sagt nej, er der så flere landes befolkninger, der vil kræve at få lov at stemme om medlemsskabet i EU? Er der flere af de 27 resterende, der vil ud? 40 års arbejde kan jo være smidt på gulvet, fordi der er nogle, der er irriteret over overformynderi og bureaukrati. Men nogle gange skal man hæve sig op i helikopteren over de små problemer og se det store hele og se, at det er vigtigt at sidde med ved bordet og få lavet tingene om. Det hele kan jo komme til at vakle. Jeg mener, at det er vigtigt, at vi nu skal stå endnu mere sammen og prøver at få det bedste ud af det,« siger Per Hastrup.
»Og når så det her er sagt, så skal vi prøve at rejse os og komme videre. Det er vigtigt, at vi ikke taler det her mere ned. Det plejer vi at være gode til at gøre i Randers,« siger Per Hastrup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce