Annonce
Udland

Prost: Øllene er blevet dyrere til topsikret Oktoberfest

Årets Oktoberfest er lørdag gået i gang i München, hvor tusindvis af deltagere er dukket op trods kulde og regn.

Den traditionsrige ølfestival Oktoberfest er lørdag gået i gang i Sydtyskland for 184. gang.

Skummende fadøl, lederhosen og tyrolermusik.

Alt er umiddelbart ved det gamle på dette års Oktoberfest, der officielt er begyndt lørdag i München i det sydlige Tyskland.

Men så alligevel ikke helt. For prisen på øl er i år steget, så et solidt glas pilsner nu koster 10,95 euro. Det er 25 cent mere end i 2016 ifølge nyhedsbureauet AP.

Deltagerne vil også bide mærke i, at sikkerheden er optrappet siden sidst.

Ved festivalens forskellige indgange er der placeret enorme blomsterkrukker, der skal gøre det umuligt at komme ind på området med køretøjer. Det er sket efter de seneste års voldsomme bil- og lastbilangreb andre steder i Europa.

Der er også blevet installeret flere overvågningskameraer på området, og man kan ikke komme derind med rygsæk eller store tasker.

Samtidig har arrangørerne lavet et nyt højttalersystem, hvor de vil kunne dirigere folk væk fra pladsen, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hverken det dyrere øl, den skærpede sikkerhed eller lørdagens regn og kulde har dog holdt deltagerne væk på den første dag af Oktoberfest, beretter nyhedsbureauet dpa.

Der ventes omkring seks millioner gæster frem mod 3. oktober, hvor ølfestivalen slutter. I løbet af den tid vil der ifølge dpa formentlig blive indtaget knap syv millioner liter øl, 100 okser og 360.000 grillkyllinger.

Det er 184. gang, at Oktoberfest løber af stablen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];