Annonce
Randers

Protest mod indvandring: Hængt dukke på Føtex skræmte forbipasserende

Det her syn fik politiet på banen, som kom og tog dukken ned og med på politistationen til yderligere undersøgelse. Politiet efterforsker nu sagen. Privatfoto
Et politisk budskab af yderliggående art efterforskes nu af Østjyllands Politi, idet en dukke i menneskestørrelse hængte i en løkke fra taget af Føtex i midtbyen.

Randers: En dukke, der på afstand lignede en mand, hængte i reb fra taget af Føtex i Randers søndag eftermiddag.

Sagen blev politianmeldt af forbipasserende, der fik et chok ved at se dukken, der var bagbundet, hænge og dingle.

- Vi fik en anmeldelse klokken 12.49 og en patrulje tog ud og pillede dukken ned. Den er taget med ind til yderligere efterforskning, siger vagtchef, politikommissær Flemming Lau, Østjyllands Politi.

Han fortæller, at nogle har lagt noget energi i at få dukken til at kunne forveksles med et menneske.

- Der var et budskab med nogle højrefløjsytringer og dem, der har gjort det, har iført dukken en ternet skjorte, cowboybukser og sat et reb på, og så fået den til at hænge, hvilket ikke har været helt nemt, siger vagtchefen.

På dukken var sat et skilt med teksten: "Stop masseindvandringen. Jeg tog til Danmark og begik overfaldsvoldtægt mod hvide kvinder, så nu hænger jeg her som fortjent".

Det er ikke sikkert, at politiet behøver at bruge så mange ressourcer på at opklare, hvem der har hængt dukken op, for på Den Nordiske Modstandsbevægelses hjemmeside Nordfront.dk kunne man søndag læse, at de havde været i kontakt med nationalsocialistiske aktivister, som havde hængt dukken op natten til mandag.

Nordfront.dk skriver: "De anonyme aktivister har meddelt Nordfront, at motivationen for denne aktion er de seneste dages nyheder om flere voldtægter og voldtægtsforsøg mod hvide kvinder begået af racefremmede, et fortsat stigende problem i Danmark, som Nordfront har rapporteret om tidligere".

På Facebook har gruppen Randers mod racisme delt et opslag med billede af dukken og tager skarpt afstand fra den måde at bruge politiske budskaber på. Gruppen opfordrer, som modtræk til dukken-indslaget, folk til at møde op til næste møde i gruppen tirsdag den 11. juni.

Stop masseindvandringen stod der blandt andet på et skilt på dukkens mave. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce